Kommentarer på Svart måndag blev inte så svart


Pust och stön. Fyra tappra löpare upp för trapporna i Pustegränd på Södermalm.

Stockholmsbörsen föll idag med 5,15 procent. Tungt. Dagens träningsrunda blev också tung men till skillnad från börsen klättrade vi i alla fall uppåt.

Galna löp gillar jag. När de vanliga träningsrundorna känns allt för bekanta är det kul att bryta av med något helt nytt. Till listan över originella rundor som t ex att springa till så många McDonaldsrestauranger under en dag, att springa runt alla öar i Stockholms innerstad eller att springa på alla gator på Östermalm kan nu läggas ytterligare en: att springa uppför så många trappor som möjligt på Södermalm.

Söderbon Ronnie Kron hade på jogg.se idag bjudit in till en gemensamhetslöpning där vi på en 16-km runda skulle springa uppför en massa trappor (men inte ner för några). Totalt blev vi fem i gruppen och vi bjöds på en hisnande färd bland Söders träkåkar, koloniträdgårdar, parker och kullerstensgränder. Vi fick se platser vi aldrig sett och jag tror vi var uppe på varenda utsiktsplats. Otroligt vackert.

Du blir bra på det du tränar, brukar man säga. Eftersom jag knappt tränat den här typen av löpning fick jag snabbt känna av mjölksyran. Men dessbättre försvann den lika snabbt som den kommit. De värsta eller kanske ska jag säga de bästa trapporna var upp till Sachsska barnsjukhuset genom kolonilunderna i Tanto. Trappan var både lång och brant men det riktigt jobbiga var att trappstegen var så djupa att det krävds ett extra löpsteg mellan varje trappsteg. Pröva och spring där! Säkert bra träning inför Lidingöloppet.

Målet nått på Medborgarhusets trappa. Jag omgiven från vänster av Patrik Tornberg, Ronnie Kron, Calle Ekstrand ,Torbjörn Bommelin och Calle Ekstrand.

Keep on running! 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Ulf - 2011-08-09 10:33:27

Du tar en del foton på dina löparrundor.
Vad använder du för kamera och hur bär du med den?
/Ulf

#2 Björn - 2011-08-09 12:00:36

Jag springer alltid med en ryggsäck (Salomon XA 20) och får då plats en hel del. Har alltid med mig telefon, pengar och SL-biljetter så jag kan komma hem. Vande mig vid ryggsäckslöpning när jag under flera års tid sprang till och från jobbet varenda dag. De flesta löpbilder brukar jag ta med självutlösare. Har annars en väldigt enkel kamera (Canon Power Shot A550). Tänkte nog skaffa mig lite bättre utrustning inför kommande coast to coast då det kanske blir en del videosnuttar.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg