Kommentarer på Misslyckad stadsorientering


På Roslagsgatan och på väg mot ännu en A-adress- Albano.

Nej, alla löpturer är inte roliga. Dagens "stadsorientering" får nog beskrivas som ett fiasko.

Jag trodde jag hade kommit på en så fantastisk idé; jag skulle med min GPS springa till alla gator som började på A i stadsdelarna Norrmalm, Kungsholmen, Vasastan och Östermalm.Totalt fick jag ihop ett tiotal adresser, en runda som motsvarade drygt en halvmara.

Det var lite pyssel med att välja ut gatorna och lägga in dem i GPS:en. Stadsdelar är ett luddigt begrepp så jag gick på postnumren, det vill säga adresser som började på 111, 112, 113 respektive 114. Den nordligaste blev Albano och den sydligaste Aluddsvägen på Stora Essingen. Start och mål var hemmet på Tomtebogatan.

Arkivgatan på Riddarholmen ligger i stadsdelen Norrmalm där postnumren börjar på 111. Nästa "kontroll" var Ankargränd i Gamla Stan följt av Akademigränd inne bland regeringskvarteren.

Första misstaget var att starta i rusningstid. Det var fullt med folk på trottoarerna och i centrum blev det värre med alla turister, det var svårt att springa och det blev mycket gång. Andra misstaget var att slaviskt följa GPS:en. Kanske visade instrumentet den genaste vägen men inte den enklaste. Och var egentligen det här särskilt roligt?

Nej, inte det minsta skoj. Jag avbröt löpet efter drygt halva rundan. Stod helt enkelt inte ut med denna pyttipanna-löpning, stängde av elektroniken och tog en lov hem över Karolinska sjukhuset. Planerna på att göra om det här men då med gator som börjar på B och sedan fortsätta med C etc kommer inte att genomföras. Någon måtta på galenskapen får det vara. Då var t ex veckans trapplöp på Södermalm en mycket fiffigare idé.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Hasse - 2011-08-13 12:18:32

Ändå en lustig idé. Fortsätt med dina smågalna upptåg. Roligt att läsa.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg