Kommentarer på 400 mil!


Barfotalöpning i Karlberg. Löparbanan runt  fotbollsplanen i bakgrunden har plogfåror och är knappt springbar. Renovering på gång?

Idag passerade jag 400 mil räknat sedan årsskiftet. Därmed är möjligheterna goda att 2011 blir tionde året i följd med en årsdos på minst 500 mil.

400 mil innebär cirka 12 mil i veckan, absolut inga extremmängder. Lite kul är det att jag numera springer mer än Anders Szalkai. Slut på jämförelserna. Jag springer också mera än vad jag gjorde under mina 20 första löparår. Att mängdökningen kommit sent i livet kan möjligen ha bidragit till att jag i stort sett varit skadefri.

Under alla åren har mängden prioriterats framför kvaliteten. Ju fler mil desto bättre. Så har jag trott men rent resultatmässigt har det  inte varit optimalt även om jag inför tävlingar brukar springa en del intervaller och backpass.

Nu är det väl inte just det optimala på tävlingsfronten som varit det viktigaste. Snarare handlar det om att optimera välbefinnandet. Med åren har jag märkt att det är just långspringandet i sävligt tempo som är min grej, inte att pina sig kort och intensivt. Det som framför allt gjort att jag mentalt kunna ligga kvar på dessa mängder är att jag facineras av att en gammal kropp klarar distanserna. En dag tar det naturligtvis slut men visst ger det en kick att veta att jag hänger av de flesat unghingstar ju längre sträckan är.

Nu när jag inte längre arbetar borde det ju egentligen vara lättare att få ihop en massa mil, jag har ju tid på ett helt annat sätt. Men så är det inte. När jag arbetade sprang jag varje dag till och från arbetet och hem på lunch, alltså ofta tre (kortare) träningspass per dag mot nu  i regel ett längre pass per dag. Därför glädjer jag mig åt att det ändå hunnit bli 400 mil hittills i år, även om det är lite mindre än de senaste åren.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Staffan - 2011-08-19 22:06:38

Dubbelt så mkt mot en annan, 194 mil. Men jag är nöjd ändå. Det kan bli över 300 mil, rekord i så fall.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg