Kommentarer på Här kommer jag att starta


Seaside, Oregon. Stranden vid Stilla Havet är storslagen och det kryllar av turisthotell i den lilla kuststaden. Här avslutade 1806 Lewis and Clark sin  drygt två år långa forskningsexpedition som startade längs Missourifloden. Jag drar istället öster ut och klämmer hela USA på 100 dagar,

Den 19 mars nästa år står jag med fötterna i Stilla Havet utanför Seaside i Oregon. Då tar jag mina första steg på ett 500 mil och ett 100 dagar långt äventyr tvärs över Amerika.

Nej, det blir ingen start i Californien på mitt tredje coast to coast. "Alla" startar visserligen där men ju fler bloggar jag läst desto mer tveksam har jag blivit. Öknar, oändliga vidder med ingen bebyggelse, dessutom nära mexikanska gränsen med människosmugglare, knarkhandlare och gränspoliser, nej det lockar inte. Alldeles för farligt för den som springer utan följebil.

Jag väljer i stället att igen starta i norra USA, i staden Seaside, nästan exakt mitt mellan Florence (OR) och Westport (WA), där jag inledde 2007 respektive 2010. Idag köpte jag flygbiljetten med slutdestination Portland, Oregon.

Linda Feldman, min amerikanska släkting i San Francisco, har lovat att komma och möta och liksom vid de tidigare tillfällena vara med vid starten. Kanske är hon också med vid målgången, som troligen blir i den underbart lilla vackra staden Ocean Grove i New Jersey vid Atlantkusten någon timmas bilresa från New York.

Målgången planeras i Ocean Grove.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Kalle - 2011-08-20 21:40:39

Björn, är det verkligen så smart att starta i mars månad i norra delarna av USA? Är det inte fortfarande ganska kallt då.

#2 Björn - 2011-08-20 21:55:10

Helt rätt, en senare start i Oregon hade varit bättre men jag hade inte så mycket val. Egentligen var starten i mars planerad att ske i varma Kalifornien. Men jag tror ändå att det kommer att gå bra och jag slipper kanske värsta värmen i slutet på trippen. Planen är att hinna hem till Jubileumsmarathon i Stockholm 14 juli.

#3 Björn - 2011-08-20 22:12:19

Kollade precis upp att temperaturen brukar ligga runt 10 grader i mars vid Oregonkusten, sällan minus. Och när jag ska bestiga Klippiga Bergen i Wyoming slipper jag förmodligen också vinterväder. Puh!

#4 Kalle - 2011-08-20 22:38:03

Vid kusten brukar det alltid vara mildare. Värre kan det vara i inlandet som t ex Wyoming. Minns kylan i Montana 2010: länk

Du övervägde aldrig Martin Ilotts variant på lite nordligare rutt med start i Karlifornien? länk

Hans rutt hade en ganska hyffsad tillgång till motell längs sträckan. Åtminstone för de första tre delstaterna, Karliforniern, Nevada och Utah.

#5 Björn - 2011-08-20 23:01:26

Nej snöni Montana i maj glömmer jag inte. Värst var regnet som gjorde att jag höll på att förfrysa fingrarna. Inga tygvantar den här gången och jag får gardera med handwarmers.

Jag följde Martin Ilotts löpning men övervägde inte hans rutt, känns avigt att börja springa norrut när man ska till östkusten. Hade ett tag tänkt att starta i San Francisco men min fru förbjöd löpning på motorvägen i öknarna genom Utah trots att där fanns någorlunda med motell.

#6 Kalle - 2011-08-20 23:09:51

Ilotts rutt hade ju även den nackdelen att den var ganska kuperad: länk

Så den "höghöjdsträningen" kanske är lika bra att vara utan,

#7 Björn - 2011-08-20 23:21:54

Kalle, det blir höghöjdsträning redan i år för mig. Men den "hemligheten" ska jag avslöja senare.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg