Kommentarer på Matförgiftad!


Jag ligger sedan tre dagar utslagen av matförgiftning. En maträtt som troligen legat alldeles för länge hemma i frysen blev mitt fall.

Alla som drabbats av matförgiftning vet vilket fruktansvärt illamåend man kan drabbas av. Det är andra gången jag råkar ut för det här eländet. Till skillnad från 2002 då en välsmakande och kryddig kalvfärsbiff på en restaurang i Gamla Stan däckade mig verkar nu lidandet bli aningen kortvarigare men intensivare. Jag har varit på vippen att falla ner medvetslös och slå mig fördärvad på badrumsgolvet.

Förra gången tog det cirka en vecka från insjuknandet till att jag var ute och sprang igen. Efter ytterligare en vecka var jag helt återställd, alltså ändå en rätt kortvarig historia. Då besökte jag läkare och lämnade prover som visade att restaurangmaten innehållit campylobacter. Vårdcentralen rapporterade sedan restaurangen till Miljöförvaltningen och ganska kort efteråt las restaurangen ner (det var visst skatteskulder och inte mina campylobacter som var orsaken).

Löpmässigt gör egentligen det här avbrottet inte så mycket. Närmste tävling är Stockholm Halvmarathon om tre veckor och  jag räknar med att vara på springande fot nu på måndag.

Det enda trevliga som inträffat i veckan var ytterligare ett försenat löparpris med posten. I sommarens halvamara i Nebraska fick jag av misstag fel medalj; första priset för män 70 år eller äldre. Nu blev det rätt ålderklass på medaljen och jag känner mig plötsligt tio år yngre.

Vilken service- från USA skickades hem den rätta medaljen samt en ursäkt och inbjudan till nästa års halvmara i Norfolk, NE.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Lelle - 2011-08-26 19:25:25

HEJ!
Sök läkare, inte är det matförgiftning.
Jag äter mest frukt och blir aldrig dålig.
Det där verkar vara nåt helt galet.

MVH
Lennart


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg