Kommentarer på Klubbmästare i terräng


Pustar ut med medaljen runt halsen efter 7,8 km terränglöpning i Vallentuna. Vi var dock bara fyra i M60-klassen. Foto: Arne Lekström

Alltid nervös inför tävling. Så även idag trots att det "bara" var en liten klubbtävling.

Sista deltävlingen av sammanlagt sex i Vallentunas öppna klubbmästerskap i terräng avgjordes idag tisdag. Ute rådde nästan full storm men inne i skogen där vi sprang  bakom ishallen och idrottsplatsen i Vallentuna kändes knappt vinden.  Enda vindpusten var när klubbens kanoner Tomas Jennerstål (M35) och Lars Södergård (född 1983) dundrade förbi.

Förberedelser inför starten. Idag sprang vi tre varv på den en 2,6 km långa terrängslinga.

Konstigt det där med nervositeten. Jag kan gruva mig dagar innan ett lopp. Men när väl starten gått är all oro bortblåst. Och jag brukar alltid vara nöjd efteråt, oavsett utgången. Idag behövde jag verkligen inte oroa mig- med fyra segrar innan var det redan klart att jag skulle vinna i sammandraget.

Närmast väntar nu på lördag Stockholm Halvmarathon. Där har jag en tredjeplats i M60 att försvara. Det kan bli svårt med tanke på att Lars Wykman, Hakarpspojkarna, är med. Han toppar årsbästalistan i min klass med 1.24, nära sex minuter snabbare än vad jag presterat i år. MIna 35.15 på dagens 7,8 km terräng gav inget formbesked. Men att springa en kortare tävling inför en halvmara eller mara brukar vara en bra uppladdning.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Lennart - 2011-09-14 21:41:42

Bra genomfört och grattis till segern. Lycka till på lördag.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg