Kommentarer på Birkastans Pony Express


Ingen snabb ryttare på ponny med sadelväska, däremot en lusig löpare på apostlahästar och med ryggsäck. På Ikea i Barkarby köpte jag en hallampa som transporterades hem i ryggan.

-Borde vi inte ha en ny lampa i hallen? frågade hustrun idag. Lysande idé, tyckte jag, snörde på skorna och sprang iväg till Ikea.

Häromdagen berättade jag att jag gjort tusentals ärenden på springande fot, bil behöver jag inte. Nästan varje dag dyker det upp tillfällen då man kan göra "nyttolöpningar". Ibland känner man sig som Birkastans Pony Express, du vet den där brevbärarlinjen  USA på 1860-talet med lätta ryttare på ponnier, som i rasande fart transporterade brev över USA.

Telegrafen konkurrerade ut Pony Express, som 1861 tvingades lägga ner eftre drygt ett år och jätteförluster.

De tunga och lite långsammare transporterna sköter jag med min baby jogger. Den fick rycka ut i morse, äpplena hade tagit slut och det var dags för påfyllning ute på grannens koloni i Stora Mossen. Där fick jag ihop två stora bärkassar och lite plommon. Nytta med nöje och totalt 13 km.

Och på eftermiddagen blev det blixtutryckning med ryggsäck till Ikea i Barkarby. Pendel och buss dit och löpning hem, totalt 18 km. Vilken underbar löptur det blev i solnedgång över Järvafältet. I Kista öppnades himlens alla portar men jag var redan dyblöt av svett så det bekom mig inte. Men lite snurrig måste jag ha blivit, i mörkret i Ursviksterrängen förirrade jag mig och plötsligt var jag tillbaka till Kista igen.

Dyblöt och lite frusen ringer jag hem och ber hustrun tappa upp ett varmt bad. Efteråt te och en massa mackor. En lyckad dag. Dessutom 31 km till protokollet.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Erik - 2011-09-15 14:41:06

Bra jobbat! Får komma över och inspektera lampan snart.

#2 Mattias - 2011-09-16 09:39:41

Hejsan,

Jag har precis läst boken: http://www.bokus.com/bok/9789185279128/born-to-run-jakten-pa-lopningens-sjal/

Vet inte om du skrivit om barfotalöpning tidigare, men det vore kul att höra om du har några kommentarer om det. Har du kanske provat själv?

Tackar för en mycket bra blogg.
//Mattias
(denna bok är extra aktuell nu då en av huvudpersonerna kommer till Sthlm)


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg