Kommentarer på Bättre än Lidingöloppet


Gudagott. Efter ca 30 km skridskoåkning och löpning smorde Jan och jag kråset med en jättelik biff på Turisthotellet i Älvkarleby.

När andra idag sprang Lidingloppet 30 km körde Jan och jag motsvarande sträcka i lightversion; Gävle-Älvkarleby. Vad vi fick men Lidingölöparna missade var loppisen utanför Willys i Skutskär och den oförglömliga biffen på Turisthotellet i Älvkarleby.

Sol i ansiktet, medvind, 14-15 grader och cirka 30 härliga kilometer framför oss. Kan det bli bättre? Brorsan Jan och jag var idag ute på ett nytt långpass. Jag kom med Upptåget från Stockholm, himlen var klarblå och flaggorna utanför stationshuset i Gävle visade oss kursen (hade det blåst östligt istället för västligt, ja då hade vi starat i Älvkarleby för medvind ska det vara).

  

Loppis på parkeringen utanför Willys i Skutskär.

Vi har gjort den här sträckan flera gånger, ibland ända ner till Tierp. Idag valde vi en lite annan rutt, första halvan gick en omväg över Bomhus, längs havet och Korsnäsverken, egentligen ett snilledrag av Jan eftersom turen blev väldigt vacker och variationsrik.

Första depåstoppet var i kiosken och den lilla matserveringen alldeles i skuggan av massabruket. Här sken ägaren upp, vi var igenkända, ja nästan stamgäster. Varmkorv och cola beställdes in för 58 kronor. Gott men det skulle bli en finare och nära tio gånger dyrare anrättning vid slutmålet.

Gustavsberg i solnedgång. Efter middag i glada vänners lag blev det sedan bussen hem. Vi vagnlöpare är priviligerade och behöver inte betala, varken med eller utan barn i kärran.

Jäklar vad jag var stark idag! Jag borde inte vara det eftersom detta var mitt andra långpass på två dagar. I fredags kutade jag ut till Gustavsberg, 27 km, och åt middag hos en gammal arbetskamrat som bjudit in ett antal löparvänner från Sverige och Spanien. Alla utom jag skulle springa Lidingöloppet dagen därpå. Därute blev det löparsnack för hela slanten och bildbevisning från mina coast to coast. Nästan som en repris av tisdagens Go´kväll. Om du missade det programmet kan du se det här: http://svtplay.se/v/2540155/gokvall/20_9
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jan Suneson - 2011-09-26 13:06:04

Tack för en trevlig tur. Biffen mättade hela dagen så jag skippade kvällsmackorna. Jag önskar dig "Bon Voyage" och det skall be mycket intressant att uppleva Flaine i höst vesion.

#2 Markus Björnström - 2011-09-26 14:09:19

Tusen tack för ditt Gustavsbergsbesök! Det blev en härlig upptakt på löparhelgen. Lidingöloppet gick som en dans för alla inblandade och vi tre som kutade långa banan noterade prydliga personbästa. Du inspirerar!
Keep on running!

#3 Leffe A - 2011-09-28 13:39:11

Ja, du är inte lite galen, du!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg