Kommentarer på Detta är toppen (i dubbel bemärkelse)!


Höjdrekord. I bakgrunden Mont Blanc, Europas högsta berg på 4 810 meter. Sjålv befinner jag mig på 2 208 meter men det verkar ändå som om jag är på samma nivå som det "Vita berget".

Är det höghöjdsläger så är det. I eftermiddags stack jag upp på en av topparna, fick se lite snö men viktigast av allt, plan och springbar mark.

Jäklar vad jag trivs här i Alperna! Det är ensamheten, enkelheten, strapatserna, naturskönheten och friheten i kombination med en gnutta lyxliv som gör att det här påminner lite om mina coast to coast. Jag bestämmer allt och tar dagarna som de kommer. Äta, springa, sova, mer behöver jag inte.

Jag var på jakt efter plan och springbar  mark på hög höjd, en bristvara här i Du Grand Massif där Flaine utgör diamanten i kronan. Men nu tror jag att jag funnit vad jag sökt. På 1 840 meters höjd fann jag en liten sjö med en omkrets på 500-600 meter. Runt sjön gick en stig och i morgon måste jag snurra runt här 10-20 varv.

Lac de Vernant. Runt den här lilla sjön högt upp i bergen ska jag springa imorgon. Här såg jag också några människor som fiskade.

Det var min andre bror, Ragnar, som tipsade om att jag borde kolla området vid första liften innan man kommer fram till Flaine. Det var så flackt här och antagligen ett bra löpområde, trodde han. Flackt, jo jo- möjligtvis för en utförsåkare men inte för en löpare. Bilvägen som gick här var ett brant stenhelvete, jag gick mer än jag sprang men gångstavarna var ändå till lite hjälp. Vad Ragnar på vintern inte kunde se men som jag nu  såg var just Lac de Vernant och stigen som gick runt sjön. Hit måste jag bara! Och jag måste också springa på golfbanani närheten. Den lligger på drygt 1 800 meter och stängde häromveckan.

Latmaskar finns överallt. När jag passerat Lac de Vernant och forsatt på stenhelvetet någon kilometer ser jag två parkerade bilar. "Fjällvandrare"? Ja, jag vet inte men när jag passerade dom där bilarna sista biten upp mot toppen kändes det som fick nya krafter.

 

Toppen nådd. Höjduppgifterna bekräftas av min GPS. Enligt skylten skulle det ta 30 minuter att gå tillbaka. Jag sprang hela vägen ner men det gick inte så mycket fortare.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Ragnar - 2011-09-29 00:16:07

Roligt att höra att du är så nöjd med din alpträning. Låter lite farligt att vara helt ensam i ett "stenhelvete". Bra att du har GPS med. Det måste vara svårt att orientera sig i ett landskap man bara sett någon enda gång och då snötäckt.

#2 Henry - 2011-09-29 14:28:10

Sjysta bilder! Skall man dock gå efter det som är allmänt accepterat i Seven Summits så är Elbrus Europas högsta berg.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg