Kommentarer på Golf på mitt sätt


Hål 8 på golfbanan i Flaine ligger högst av alla (1 913 m ö h). Golfbanan visade sig vara utmärkt för löpning men den enda helt platta partierna var greenerna. Runt hål 8 sprang jag drygt 1 km, det blev många varv.

När en golfare träffar en långdistanslöpare brukar golfaren alltid framhålla att golf minsann också är motion. Visst, men så mycket motion som jag jag fick idag på golfbanan får golfaren aldrig uppleva- jag sprang till alla hålen.

Plötslig när jag springer runt en av greenerna på den stängda golfbanan i Flaine går bevattningssystemet igång. Var det möjligtvis ett skrämskott från personalen som glodde misstänksamt när jag passerade klubbhuset? Behovet av att vattna greenerna var i alla fall minimalt.

Nåja, jag fortsatte min löpning som inget hänt. Den väldigt kuperade golfbanan visade sig utmärkt för löpning. Mjukt och skönt underlag, vidunderlig utsikt och inte en människa så långt ögat kunde nå. Här uppe fick jag ihop drygt en mil med väldigt varierad träning; jogg, ruscher och fartlek. Hit får jag återvända fler gånger.

I kväll tar jag löppass nummer två uppe i bergen runt Lac de Vernant..

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Erik - 2011-09-29 21:10:58

Haha den ofrivillige golfaren. Kör hårt!

#2 Jan Suneson - 2011-09-30 14:15:41

Vet du om att du bryter mot en av golfens heliga regler, "uppträd aldrig med bar överkropp på golfbanan". Den och flera fåniga regler är en orsak att jag inte har börjat spela golf som pensionär.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg