Kommentarer på Vända kappan efter vinden


På väg till ännu ett badhus och självklart i medvind.

Går löpningen tungt? Spring då i medvind!

Vem gillar motvind? Springer du med vagn blir det dessutom extra tungt eftersom vagnen utgör ett stort vindfång, särskilt när det är lite packning i den. På långpassen försöker jag därför alltid att springa i medvind och ta allmänna kommunikationer hem.

Springer jag bara en runda hemmavid spelar vindriktningen ingen roll. Då blir det medvind och motvind om vartannat. Men just på långpassen och särskilt med vagn vill jag göra det lätt för mig. Därför kollar jag alltid SMHI-kartan på nätet innan jag sticker ut.  Idag pekade pilarna mot Täby

Badhus är ofta slutdestinationen. Målet är beta av samtliga simhallar i länet och jag är på god väg att lyckas. Några har tagits utanför länsgränsen- bland annat Gnesta och Uppsala. Idag var jag på väg till Tibblebadet i Täby för att bada bastu men längst in i Edsviken satte tröttheten in, trots den goa medvinden. Jag insåg att jag inte skulle hinna till Täby och en snabbkoll i min GPS visade att det var knappt en mil till simhallen i Tensta men bara någon kilometer till badet i Sollentuna. Det blev Sollentuna men Tibblebadet står nu överst på min att göra lista.

Uppenbarligen är det lite genant att fråga om någon är pensionär. Kassapersonalen i simhallarna vet inte riktigt vilket ben de skall stå på när jag ska betala. Det är ju ibland  lite lägre avgift för pensionärer men är jag pensionär eller inte? I Sollentuna var man dock listig när jag frågade om priset för ett bastubad. Jag  fick motfrågan:

-Vuxen då?

Som 63-årig avtalspensionär svarade jag självklart ja på den frågan och fick betala 65 kronor. Som jag misstänkte upptäcker jag senare att man i Sollentuna förutom vuxenbiljett också har en taxa för "senior" (45 kronor). Därav personalens motfråga. Men på nätet kan jag inte utläsa var åldersgränsen för senior går. Men visst är jag senior- i alla fall i tävlingssammanhang!

Senior var jag defintivt inte när jag en smällkall vinter för cirka 25 år sedan tvingades löpträna inomhus i Solnahallen. Slyngeln bakom disken orkade inte lyfta blicken och frågade:

-Pensionär eller?

Keep on running!

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Staffan - 2011-10-28 10:46:57

Lustigt att senior har olika betydelse utanför/innaför tävlingsbanan.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg