Kommentarer på Busy badpojke


Ännu en simhall avprickad från listan. Totalt blev det 22 km till Högdalens sim- och idrottshall, inte genaste vägen precis.

Det är ett tufft mål att försöka springa till samtliga simhallar i Stockholms län. Det kryllar av inomhusbad och flera ligger långt bort från stan.

Nyligen skrev jag att jag var på god väg att ha klarat av att springa till alla länets simhallar och där bada bastu. Efter att ha kollat upp hur många "riktiga" simhallar det faktiskt finns (35 stycken) har jag efter nu avverkade 16 inte ens klarat hälften. I Stockholm Stad återstår dock bara några stycken, senaste skalpen är Högdalen.

Men i kranskommunerna är mycket ogjort. Sydpoolen i Södertälje är ingen omöjlighet. Fast de två baden i Sigtuna, simhallen i Ösmo och de tre baden i Norrtälje kommun kan bli svåra. I värsta fall får badpojken fuska och åka kommunalt en bit. Det är bara att tacka för att det inte finns något inomhusbad i Nykvarn även om jag en gång under en löptur till Göteborg hade första doppet, förlåt stoppet, just i Nykvarn.

Varför denna dårpippi att springa till simhallar? Naturligtvis för att det är roligt. Jag kommer ut på helt nya sträckor och att avsluta med ett bastubad efter ett långpass är inte dumt. Egentligen skulle man väl också ta en simtur, säkert bra avslappning för trötta benmuskler. Sedan är det ju också roligt att göra något "ordentligt", helt komplett- ungefär som att springa på samtliga gator i en stadsdel eller runt Stockholms alla öar, något som jag tidigare gjort.

Badhuslöpen sker för det mesta med vagn eftersom jag måste ha med mig ombyteskläder och lite färdkost men visst går det  också med en ryggsäck. Jag börjar nu bli smått expert på bastubad i Stockholm. En iakttagelse är att pensionärerna är i majoritet under dagtid.  I bastun brukar det vara ungefär sex av tio som inte följer ordningsreglerna och de vanligaste "brotten" är att man inte tar av sig badbyxorna eller att man sitter på dem alternativt sitter med bar rumpa på bräderna samt att man häller vatten på värmeaggregatet. I områden med mycket invandrare finns det knappt någon som är naken och till och med i duschen är badkläderna på. Det är okej, men frustande "valrossar", öldrickare eller folk som klipper naglarna har jag svårare för.

När jag jobbade på SvD fick alla anställda friskvårdscheckar. Själv hade jag problem med vad checkarna skulle användas till- gym, massage, yoga och en massa annat lockade inte. Sedan kom jag på att checkarna också kunde nyttjas för besök i simhallar. Nu har jag två badkort som riktigt bränner i fickan; i slutet av februari går korten ut och tolv besök återstår. Upptagen badpojke med andra ord!

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Leif - 2011-11-12 18:53:47

Ta en taxi i stället. Annars blir du ju svettig på hemvägen!!!

#2 Clarre - 2011-11-14 09:54:49

Kul idé! Tänk på att Farsta simhall är stängd för renovering bara. Trist att komma dit och mötas av lapp på luckan. Skogås simhall kan iofs vara ett alternativ. Ligger åt samma håll på södra sidan stan och cykelvägen dit är helt ok. Blir endast 5k extra löpning.
Lycka till!

/C

#3 Björn - 2011-11-19 20:38:56

Jag har gjort den tabben redan- kom till Farsta och upptäckte att byggarbeten pågick. Tack för tipset om Skogåshallen, har missat den på min lista. Där har man knepiga öppettider men synnerligen generöst bastuerbjudande; 20 kr.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg