Kommentarer på Nästa Barcelona


Ett mästerverk. Denna underbart vackra runhäll sprang jag idag förbi och den antas vara ristad på 1 000-taletav runmästare Fot. Hällen finns i Sundby, Spånga socken. Texten lyder: "Andvätt och Gärdar läto rista dessa runor efter Sven, sin fader, och Kättilvid efter sin make". Intill finns en annan runhäll, dock ofullbordad, med mansnamnet Ärnmund.

Är det inte fantastiskt med alla dessa runstenar och runhällar vi har här i Mälardalen? Mina löpturer går ibland i historiens fotspår. För mig är en skylt från Riksantikvarieämbetet liktydigt med ett stopptecken.

Jag har sprungit förbi här många gånger men varken sett skylten eller runhällen. Nu kom jag från andra hållet och fick se runmästare Fots mästerverk i Spånga. Jag får något av en religiös känsla och känner mig liten när jag betraktar dessa historiska minnesmärken. De gamla fornnordiska namnen klingar så vackert; Andvätt, Gärdar, Ärnmund. Jag tänker på namnen medan jag springer där i blåsten.

Ja, usch vad det blåste idag. Västliga vindar som begränsade löpmöjligheterna- jag har ju Östersjön som bortre gräns. Därför blev det pendeltåget till Spånga vilket gjorde att jag kunde springa drygt två mil i härlig medvind.

Vilken bra löpvecka jag haft. Räkneverket stannar på exakt 15 mil. Två 15-milaveckor på raken alltså. Nu bör jag vara väl förberedd inför nästa helgs millopp i Bore Cup.

Gör helg. Vagnen ställs ner i källaren efter lördagens löprunda på 24 km. Totalt har det denna vecka blivit åtta träningspass, varav dubbelpass två dagar. Söndag får bli vilodag och nästa vecka blir en lättvecka, dock med tävling.

Som pensionär har jag gott om tid och därför passar jag på att resa mycket. I slutet av januari åker jag till Barcelona för att springa några dagar i bergen och längs Medelhavet, förhoppningsvis i kortbyxor. Det blir lågprisflyg  och  lyxhotell. Men vid den här tiden på året tvingas hotellen hålla nere priserna. Som vanligt väljer jag ett hotell med lagad och storslagen frukost, jag måste ju äta upp mig lite.

Keep on running!  
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jan Suneson - 2011-11-29 13:26:41

Mycket trevlig läsning du får verkligen löpningen att bli något mycket mer än att ta sig från A till B. Du borde kanske ha blivit historiker i stället för ekonomi journalist och jag skulle säkert ha blivit en bra meteorolog.
Tyvärr är jag i Flane när Bore är i Hemlingby. Lycka till i Vallentuna på lördag. Det lär finnas bra promenad vägar ovanför Barcelona och kanske kan det bli lite tid över för fotboll.

#2 Markus Björnström - 2011-12-03 21:16:24

Hej, Björn!
Nu har jag lite nyheter från Barcelona. Min kompis Josep, en av Lidingölöparna, bistår dig gärna med fina löptips i Barcelona med omnejd. Det bästa är att ni har direktkontakt. Skicka ett mejl till Josep:jgrauma@hotmail.com så får du veta allt du behöver. Jag kan också tipsa om att han hemskt gärna skulle göra dig sällskap på en runda. Han leder även en "Jogging club" på skolan där han undervisar amerikanska studenter i Barcelona. Där har du en katalan som garanterat kan leda dig rätt på resan.
Keep on running!

#3 Björn - 2011-12-04 15:22:00

Vad bra! Jag kontaktar Josep.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg