Kommentarer på Tjuvstartade tävlingsåret 2012


Klasskillnad. Jag springer i M60 och Arne Lekström från Vallentuna FK är i år ny i M70 där han blev klassegrare.

Löparåret är inte slut. Vi som tävlar i Bore Cup har precis börjat vår tävlingssäsong. Gillar du löpning tycker jag du ska anmäla dig till denna enkla men trevliga löparcirkus.

Idag lördag var det sässongspremiär för Bore Cup med 10 km i Vallentuna, kvinnorna och M70 sprang ett varv, 5 km. Om en månad drar vi vidare till Bälinge  där vi springer 7,5 km, fortsätter i februari till Östhammar och avslutar i mars i Gävle. De tre bästa tävlingarna räknas i sammandraget. Vi är lite av ett resande teatersällskap, alla känner alla. Därför var det extra roligt med många nykomlingar på premiären och att det dessutom  blev deltagarrekord med 166 fullföljande.

Den nya banan i Vallentuna verkade uppskattad, inte alls så backig man kunde tro och att avsluta med en lång utförslöpa var perfekt. Oavsett tid och placering  brukar jag för det mesta var nöjd efter loppen. Så även idag. De 10 km gick på 42.17 och gav en andraplats i M60, knappa minuten efter oslagbare (?) Alex Bonn från Vallentuna FK.

MIna två 15-milaveckor i följd och därefter en lättvecka var möjligen i tuffaste laget. Jag har prövat den modellen tidigare utan att nå optimalt resultat. Kanske hade det varit bättre med två lätta veckor inför Bore. Det gäller ju att vara helt utvilad på tävlingsdagen även om det idag kändes ganska lätt.

Lockar inte deltävling 2 i Bälinge den 7 januari kan jag tipsa om Skinkloppet onsdagen den 14 december  eller Nyårsloppet, båda i Vallentuna. I förstnämnda tävling är priset en julskinka till den som kommer närmast sin måltid, här har alla chans att vinna. I Nyårsloppet är det glögg och pepparkaka till alla. Löpning är också lekamlig spis.

http://www.borecup.se/

http://www.vallentunafriidrott.se/
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Lennart - 2011-12-03 18:54:03

Grattis Björn!
jag är mycket imponerad av dina 42:17!

Appropå tävlingarna du nämner så låter det som att vi kommer att ses lite framöver :-).

#2 Marcus ultra - 2011-12-04 00:37:33

Grymt bra tid du fick. Är nog bara en tidsfråga innan du vinner din klass.

#3 Alex Bonn - 2011-12-04 16:58:46

"Bore Cup" påminner mig om barndomens byatävlingar i skidåkning i 60-talets inledning. Just enkelheten och trivseln. Ingen som bryr sig om den ofta knastrande, icke hörbara högtalaren...
Imponerades dock storligen över hur Lidingöloppet, vid mitt första deltagande 1974, redan då, arrangerades på ett proffsigt sätt.

#4 sverker u. - 2011-12-15 12:52:58

har du testat badhuset i östhammar?
det finns ett fint i saltsjöbaden också...


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg