Kommentarer på Kvarglömda skor- fick straffrunda på 66 km!


Rusningstrafik. Jag har börjat mitt långa löp för att hämta ett par  kvarglömda löparskor i Vallentuna. Vid Järva Krog flyter trafiken trögt på morgonen medan jag har cykelbanan för mig själv.

Idag gjorde jag ett av mina längsta löp i Sverige. En utomordentligt fin badhusskalp togs efter 66 km löpning till badhuset i Rimbo. Det kan jag tacka ett par kvarglömda skor för.

Det man inte har i huvudet får man ha i benen. Ja, nu har det hänt igen. Efter måndagens intervallträning i Vallentuna råkade jag glömma kvar ett par löparskor i Ekebyskolan. Vilket utmärkt tillfälle för ett långskubb med vagnen!

Skorna stod kvar. Läraren som släppte in mig i gymnastiksalen trodde säkert hon hade att göra med en komplett idiot.

Rimfrost, nollgradigt och svag sydvästlig vind. Det var inte alltför besvärliga förhållanden upp till Vallentuna. Men snart märkte jag att mina handskar (Windstopper) klarar kyla dåligt. Att dessa svindyra löparhandskar även är värdelösa i väta visste jag redan efter att ha varit nära att förfrysa fingrarna på senaste coast to coast. Lösningen nu blev att att dra ner ärmarna på vindoverallsjackan.

Under långlöp är mat viktigt. Varm blåbärssoppa i termos, julmust och varmkorv på mack, två pizzor och en hel del cola var idag mitt 100-oktaniga bränsle.  På pizzerian Vallentuna var de mycket imponerade efter mina 30 km. Men när jag sa att jag skulle längre, kanske upp till Rimbo, ramlade hakorna ner.

Inte Mångsbodarna eller Risberg utan skogarna i Upplands Väsby. Här tankas blåbärssoppa för glatta livet.

Under coast to coast-löpen har jag alltid en bestämd plan för hur långt jag ska springa under dagen. Det hade jag inte idag och det var nog rätt bra. Minimimålet var att bärga skorna i Vallentuna och kanske ta mig till Brottby och i bästa fall ända till Rimbo. I Vallentuna kände jag mig pigg, i Brottby kände jag mig pigg, i Angarn kände jag mig pigg. Så varför inte fortsätta?

Björns egen runsten. Utanför Angarns kyrka stod flera runstenar som använts som tröskelstenar i kyrkan. På denna stod: "Björn och Vigurn läto resa stenen efter Sven, sin fosterson". Själv får jag i bästa fall nöja mig med en vanlig gravsten.

Ju längre norrut  desto mer vinter. I Stockholm var det egentligen bara rimfrost på vägarna men någon mil utanför Rimbo en del snö. Det var ändå lätt att ta sig fram men ett nytt hinder kom smygande- mörkret. Jag hamnade dessutom i rusningstrafik och eftersom vägarna sakande vägren och bilisterna körde med helljus fick jag gå av vägen hela tiden. Lite otäckt, jag såg inget. Jag förvåandes också över att så många inte väjde när vägen var fri, bussarna och långtradarna nästan snuddade mig trots att jag inte hade kärran på vägen.

Mörkt och vintrigt. Det värsta var dock avsaknaden av vägren och att jag blev bländad av mötande trafik hela tiden.

Efter långturen kan jag konstatera: formen är hygglig och nästa coast to coast skulle kunna starta redan nu, inte i mitten av mars. Jag verkar också stark rent av mentalt- att springa så här långt i december och tycka det är roligt bådar gott. Det är inte omöjligt att jag får vinterväder även i USA.

Målet är nått- badhuset i Rimbo. Gissa om bastun kändes skön!

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Staffan - 2011-12-07 13:41:37

Härligt Björn. Sedan jag köpte en STARK pannlampa har jag inte haft några problem med bländande bilister. De bländar snällt av.

#2 Staffan - 2011-12-07 14:10:23

Hmm, ser att du bara sprang 53 km förra veckan. Har du varit sjuk?
Själv fick jag till 90 km.

#3 Erik - 2011-12-07 14:48:35

Stålmannen!

#4 Björn - 2011-12-07 14:57:18

Staffan, det var Bore Cup-tävling i förra veckan och jag vilade mig i form efter två 15-milaveckor. Det gav hyggligt resultat. Tack för pannlampidén, den får jag pröva.

#5 Staffan - 2011-12-07 16:03:54

Ja läs på jogg.se om tråden pannlampa. Det är den från Hongkong jag har. Köpte sedan en spridningslins från USA och satte den så att ljuset sprids i vertikal led. Mycket bra. (Man har ju ingen större nytta av att se ett antal meter in i skoegen från vägkanterna).

#6 Jonas W - 2011-12-07 20:53:19

Imponerande. Pannlampa med kräm i funkar faktiskt bra, då förstår bilisterna. Jag har en Silva som är skapligt stark och då bländar de av. Dessutom syns man och ser bra.

#7 Leif - 2011-12-08 14:01:22

Galning! Varför inte ta en taxi i stället för att springa??

#8 Björn - 2011-12-08 22:25:11

Leif, när en taxiresa kan kosta 7 000 kr till Arlanda, vad ska den då inte kosta till Rimbo?


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg