Kommentarer på "Det är mycket nu"


Omärkt runsten. Strax norr om växthusen vid Brista gård längs cykelbanan och infarten till Märsta stod den här runstenen som märkligt nog saknade skylt. Men på Sigtuna kommuns hemsida fanns stenen med och texten lyder: "Torfast och Kätteilvi läto resa stenen efter Torsten sin fader. Gud hjälpe hans ande."

Jag får snart lungna ner mig. Dagens träningsrunda till simhallen i Märsta blev 41 km. Och jag som ska tävla imorgon . . .

Nu plockar jag badhus efter badhus. Valsta Sim- och Sporthall blev nummer 28 i ordningen. Det blåste kraftig sydvind på luciamorgonen och jag kunde inte motstå frestelsen att ta ännu ett långlöp norröver. Vagnen packades med badhustattrialjerna och ett lunchsstopp planerades in på McDonalds efter Löwenströmska sjukhuset.

Löpet förflöt förvånsvärt bra trots väldigt mycket mängdträning den senaste tiden. Det är mycket just nu, på söndag väntar Årets Sista Långpass (6 mil) med Peter Lembkes Team Fakta . Och imorgon är det Skinkloppet i Vallentuna (10 km). Där kan man vinna en julskinka om man prickar sin måltid. Klocka är naturligtvis inte tillåtet.

-Ansträng dig inte, julskinkan kostar 49:90 på Ica, upplyser hustrun.

Äntligen framme. Ytterligare en simhall återstår i Sigtuna kommun.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Ulf - 2011-12-14 09:24:39

Jag har följt din blogg några år och alltid förvånats av din kombination mängdträning och skräpmat, ofta på Mc D eller pizzerior.
Kan du förklara detta upplägg?

#2 Björn - 2011-12-14 14:03:39

Det låter nog värre än det är- normalt äter jag regelbundet, varierat och nyttigt. Men när man är ute på vägarna får man ta vad som bjuds även om jag på mina coast to coast alltid har frukt/grönsaker i kärran för att mumsa på mellan matstoppen. Skräpmat är fet mat, fast det behöver inte vara dåligt för en långlöpare som kanske förbränner 700 kcal/mil. Enligt Rune Larsson är hamburgerkäk bra. Nu ska i ärlighetens namn sägas att jag ofta åt salladsmenyer på McDonalds i USA och även på Pizza Hut. Svårarare var däremot att få ris, pasta och potatis men fanns det en kinarestauranng i stan tog jag alltid in där. Cola och sportdryck är jag däremot skeptisk till och jag drack nog väl mycket av detta. Jag har enligt tandläkaren, som skrev ut fluortabletter, inte fått några tandskador men på stundande coast to coast ska jag vara försiktigare med sliskiga drycker. Har du kanske några bra tips?


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg