Kommentarer på USA är bra uppkopplat


Uppkopplat och avkopplat. På detta enkla matställe i Springdale fanns det gratis intenet. Observera fotona på väggen med älg och björn, området är mycket djurrikt.

Jag bromsar in kärran när jag ser en skylt om gratis internet på restaurangen i det lilla samhället Springdale i Oregon. Egentligen lite för tidigt för lunch men det gäller att ta chansen även om USA är bra uppkopplat, även på landsbygden.

Där inne råder full aktivitet. Kunder kommer och går i en strid ström. Jag beställer en kycklingsallad och får frågan jag hört förr: which sort of dressing? Alltid dessa val i Amerika. Jag loggar in på datorn och känner mig hemma direkt när jag ser att nätverket heter "Big Bear. Men tydligen lever inte björnarna säkert här efetrsom koden är "BBBullet".

Judith vid bordet intill berättar att hon bott här hela livet men inte sett en enda björn. Fast på gatorna i storstaden Portland händer det att björnar sätter skräck i befolkningen. Matställen av den här typen finns knappt i Sverige eller har jag missat dem? I Springdale och liknande småsamhällen kan man i princip beställa vad som helst, även frukost på blanka eftermiddagen.

Jag dröjer mig kvar där uppe i bergen. Naturen är så vacker, jag ser flera vattenfall och bilarna har massor av snö på taken men här är det snöfritt. Jag blir avrådd från att ta ännu mindre vägar eftersom jag kan bli fast i snön. Jag söker mig därför ner mot motorvägen.

Trafiken var gles på motorvägen, som som följde mäktiga Columbiafloden. Jag räknade Volvolastbilarna (något måste man ju fördriva tiden med). Andelen låg på 10-15 procent. Någon båttrafik fanns inte eftersom floden är reglerad med kraftverk.

Här bodde jag som en kung för 85 dollar.

Dagens löpning till ett fint Best Western vid Cascade Locks blev totalt 55 km.

Keep on running!

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Uhlie - 2012-03-23 09:05:08

Blir lite avunsjuk på dina fina vyer !
är lite trött på nackareservatet
du ser ut att må gott, Posten Årsta
håller koll på dig .

#2 Stefan S - 2012-03-23 09:09:35

Hej Björn. Väldigt kul att följa din blogg. Ser verkligen fram mot fortsättningen. Du skrev att du sökte dig ner mot motorvägen. Får du springa där eller finns det mindre vägar som går parallellt med motorvägen?

#3 Björn F - 2012-03-23 09:38:53

Hej Björn!
Kul att det verkar vara mer kommentarer och fler besökare än förra året här. Det du gör förtjänar verkligen att uppmärksammas och fungerar garanterat som inspiration för många. Heja heja!

#4 Helene - 2012-03-23 11:00:22

Blir sååå glad varje gång Du skrivit något nytt,imponerad av ditt löparäventyr.Undrar också om du får springa i vid motorvägen,jag promenerade där en gång (i Sverige) och då kom farbror blå för att tala med mig .Ha det bäst

#5 helsingforsbo - 2012-03-23 14:59:31

Det är jättekul att följa det här, vi läser allt du skriver!!Heja

#6 Jonas Wincent - 2012-03-23 17:53:03

Heja Björn, vilka härliga vyer.

Ha det bra!

#7 Anders K - 2012-03-23 19:06:56

Vilka fina bilder! Hinner du njuta av den fina naturen eller är du upptagen med att springa?
Kämpa på! :)

#8 Stefan - 2012-03-23 21:50:08

Ett litet faktafel i bildtexten. Du skriver att det inte finns någon båttrafik på Columbiafloden på grund av kraftverken. Att du befinner dig i Cascade Locks (slussar) är kanske en ledtråd. Innan kraftverksdammarna byggdes fanns en omfattande båttrafik på floden. Så faktiskt så blev dammbyggarna tvungna att bygga slussar vid kraftverken. Så Columbiafloden är segelbar ända upp till Lewiston i Idaho.
http://youtu.be/BTJ1hBzI-D0

Kämpa på nu och spana efter pråmar på floden.

#9 Björn - 2012-03-24 04:52:29

Tack, Stefan. Det var ett skott från höften om om att det inte finns någon båttrafik. Så slarvig hade jag aldrig vågat vara på Svenska Dagbladet. Idag såg jag faktiskt en pråm, men det var den enda båten under en hel löpdag.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg