Kommentarer på Luffarliv i slott och koja


Inget Best Western precis. Tyee Motel i Rufus har nog sett sina bästa dagar.

Livet som coast to coast-löpare är omväxlande. Ena dagen motell med pool och fittnesavdelning, nästa dag ett boende knappt värdigt en luffare.

Du måste ha goda skäl för att stanna över natten i Rufus, ett samhälle längs Columbia River och Interstae 84 i Oregon. Rufus hyser 275 själar, stoltserar med två motell, en husvagnscamping, en liten mataffär, ett café, en Shellmack och en företagspark utan företag. Som så många andra småsamhällen i USA ser det rätt ruffigt ut här.

Jag hade goda skäl att stanna i Rufus. Det var inte mataffären som drog- där inne fanns knappt några matvaror att köpa, än mindre färskvaror, men sortimentet av öl och läsk höll hög klass. Efter att ha handlat en stor Cola önskade kvinnan bakom disken mig en "great day".

Nej, skälet till att jag höjde Rufus invånarantal till 276 personer berodde enbart på att det var över fyra mil till nästa motell, ett i Arlington. Åtta mil på en dag blir för mycket.

Infarten till Rufus. Samhället håller sig med egen hemsida där man kallar sig för City of Rufus. Caféskylten för Bob´s Texas T-Bone syns på långt håll, matstället öppnade i slutet på 60-talet.

Jag tog in på Tyee Motel, hotellrecensionerna var de bästa även om någon gäst varnade. Det såg ut som ett skrotupplag utanför men jag föll för ägaren Larry Cones charm, hustrun Laurrie Grants hjälpsamhet och skylten med wifi på väggen. Jag kände mig som utvald, jag skulle få det bästa rummet, Nr 19.

Laurie Grant skriver ut motellkvittot på 54 dollar. Kontoret såg ut som en blandning av ett privat hem och en loppmarknad och Laurie ursäktade för röran.

Jag anade vad som väntade. Visst, jag har sett värre motellrum. Men då har priset varit ungefär det halva. Gilla läget, tänkte jag. Du har tak över huvudet, en säng och ett badkar. Det här var ju ändå mycket bättre än att sova utomhus! Att sedan varken teven eller internet fungerade var inte hela världen. Men någon som såg ut som son i huset pillade på min dator och efter mycket tryckande hit och dit och test av olika koder kom jag ut i cyberrymden.

-Du har betalt för ett rum med teve så den ska vi också fixa, sa Laurie. Hon verkade mer nöjd än jag när appraten efter mycket knapptryckande gick igång.

Jag ger nog Tyee Motel 5 joggingskor av 5 möjliga för servicen. Men bara en (sliten) joggingsko för prisvärdheten.

Dagens löpning blev kort, bara en mara, 42 km. Morgondagen är höljd i dunkel, troligen stopp på motellet i Arlington eller någon extra mil och uteövernattning, alternativt att någon kommer och hämtar mig längs motorvägen, kör mig till motellet och dan därpå kör ut mig där jag slutade löpningen. Det brukar lösa sig och jag får säkert en great dag också i morgon.

Gårdagens polisstopp var snudd på skandal. Sheriffen hade fel, jag sprang ju på rätt sida av vägen! Det var jag nästan övertygad om redan igår men efter att ha läst länkarna från signaturen "ed" i kommentarfältet råder det ingen tvekan. Polisen var ute och cyklade. Det var nog just det han gjorde, han trodde kanske att min babyjogger var en cykel och en cyklist ska färdas på höger sida.

Jag försökte idag protestera mot "felbehandlingen" men polishuset i The Dalles var stängt på en lördag. Och någon mejladress gick inte att leta upp på nätet. I USA är det ofta fax och telefon som gäller. Bra nätuppkoppling men mossigt med faxen.

Keep on running!

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Kalle B - 2012-03-25 07:22:28

Men det var väl Hillview Motel som hade fått bra recensioner och inte Tyee Motel?

Typiskt att avstånden mellan motellen inte är helt optimala:
»Rufus - Arlington (Ca 44 km)
»Arlington - Boardman (Ca 43 km)
»Boardman - Hermiston (Ca 31 km)
»Hermiston - Pendleton (Ca 46 km)

Så det är förståeligt att du överväger uteövernattning. Särskilt som det enda motellet i Arlington inte ska vara något vidare.

#2 Helene - 2012-03-25 07:37:18

Vad var det som gjorde att du började med löpning och sedan fortsatte med såna här fantastiska äventyr?Ha det bäst och njut

#3 Tomas - 2012-03-25 10:16:41

Kul att läsa om ditt springande äventyr i Amerika.Läser varje dag och är alltid lika nyfiken på vad du råkar på.Lycka till .

#4 /ed. - 2012-03-25 11:24:42

ÄVen om du vill vara fri som fågeln kan du spara någon krona genom att vara med i olika flygbolags/hotellkedjors lojalitetsprogram. Det är inte att binda sig eller sälja sig, snarare är det att lära sig var det finns dolda gömmor med extra nötter. Du betalar ändå en del för hotellnätter på din amerikanska löprunda. Om du använder en amerikansk adress (tex en släktings, den mesta posten går ju ändå per e-post) blir det än fler fringisar. Och nej, jag arbetar inte för något flygbolag eller hotellkedja.
http://www.bestwestern.se/SAS.aspx
http://www.bestwestern.se/best-western-rewards.aspx
https://goldcrownclub.bestwestern.com/members/benefits.asp
https://goldcrownclub.bestwestern.com/offers/seasonal.asp?season=spring&ptype=base
https://goldcrownclub.bestwestern.com/members/levels.asp

#5 Lennart Lundquist - 2012-03-25 11:28:48

Det är så roligt att följa dig och läsa dina arpporter varje morgon! Och titta på vackra bilder.

#6 Robert - 2012-03-25 14:11:05

hej björn, äntligen ett nytt äventyr att följa! hur kommer det sig att du tog just denna "rutten"? har för mig det var väldigt backigt och kallt när du sprang i orgegorn/wyoming sist? (eller är det för att undvika fuktigheten i Södern?)

#7 Tore - 2012-03-26 02:34:49

Önskar dig all lycka till. Ser fram emot att följa ditt äventyr även denna gång,You are unbelivable!

#8 Björn - 2012-03-26 06:52:34

Kalle: Ja, det var fel motell jag valde. Mycket bra att du även den här gången hänger med på kartorna, det är en hjälp. Brorsan Jan agerar i kulisserna men han kommer nog att bli mer aktiv framöver.

Helene: Jag kan tacka militären för att jag blev löpare. I början på 80-talet gjorde jag en repövning på KA4 i Göteborg. Befälen kunde inte sysselsätta oss utan kommenderade ut mannarna i ett terrängspår. Jag blev biten direkt, samtidigt hade joggingvågen börjat och jag minns att jag skrev brev till hustrun och berättade att jag blivit en joggare. Att det senare blev "äventyrslöp" har jag Rune Larsson att tacka för. Jag blev helt tagen av hans USA-löp och Rune kan man säga har varit min mentor.

Ed: Javisst kan lojalitetsprogrammen vara bra. Jag är med i Best Westerns och tjänar också poäng hos Super8 mfl. Det har gett mig några gratis hotellnätter. Och så får jag också ofta pensionärsrabatt trots att jag inte är pensionär utan "bara" 64, gränsen här verkar gå vid 60.

Robert: Backigt blir det hur man än gör men att starta i Oregon eller Washington tror jag är bättre eftersom Klippiga Bergen inte är lika besvärliga i norr som i söder. De som startar i Californien får öken direkt, alltså väldigt besvärligt och nästan "omöjligt" utan följebil. Jag tror alltså att jag valt den lättaste rutten men det flesta startar ändå i söder och börjar ofta i Los Angeles och har målgång i New York. Min rutt går till stor del på motorväg, också något lättare eftersom motorvägarna inte har så branta stigningar och det är längs interstae motellen ligger. Avigsidan är dock att det blir lite tråkigare på motorvägen men inte så tråkigt som man kanske tror.

#9 Rebecka G - 2012-03-26 07:00:51

Följer med i bloggen, må du tro. Ha det!
/R


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg