Kommentarer på Lång dags färd mot natt


En hägring eller är detta verkligen Super8 i Pendleton, OR? Med en livlös GPS irrade jag runt i hela stan.

Att ordinarie batterie och två fulladdade reservbatterier ska bli strömlösa samtidgt är närmast osannolikt. Men plötsligt var min GPS död och jag gjorde den ena felspringningen efter den andra i sökandet efter mitt motell.

Igår en Ferrari, idag en trött gammal rishög. Vinden hade kantrat 360 grader och motvinden var nu stark. Solen var borta och det regnade. Backarna tyckte jag mest gick upp och inte ner som igår. Och avståndet från Borderman till Pendleton kändes ohyggligt långt. Det var bara att bita ihop, en fot framför den andra och man når målet.

Ett sk truckstop utanför Hemiston, OR.Observera den vackra bilen längst bort, en Volvo. Andelen Volvolastbilar ligger på cirka 20 procent, visar mina trafikräkningar.

Visst kom jag fram. När Pendleton äntligen dök upp långt där nere i dalen försvann tröttheten. Det hade börjat skymma och nu var det bråttom- mörkerlöpning är det värsta jag vet. Nu återstod bara lite finlir med gps:en för att hitta motellet. "Insert battery" var beskedet från min Garmin. Samma meddelande med batteri nummer två och tre. Men en Super8 skylt syns ju tydligt i mörkret? Jag såg i alla fall ingen och fick nu försöka börja fråga mig fram. Problemet är bara att i USA finns det ingen att fråga, folk är inte ute och går utan sitter i sina bilar och stannar inte om någon viftar med armarna.

En äldre man "hjälpte" mig dock men hans beskrivning resulterade bara i en massa fellöpningar uppför den ena kullen efter den andra och till sist var jag smått desperat. Att avvika från motorvägen och börja springa på smågator var en dumhet. Men till sist kom jag ändå fram. Tänk vad man är beroend av tekniken!

Nu verkar det som om baterierna går att ladda upp, men det går lusigt. Något lurt är det.

Morgondagen med Deadman Pass och en stigning upp på 1 100 meter i rena vildmartken kan bli en rysare. På motellet varnade man dessutom för svartbjörn. Sätter mitt hopp till "Kalle B" tips om en totem cabin. Bilderna från en webkamera visar på snö. Lite ruggigt, men jag får chansa. En sak är i alla fall säker: det blir inget på bloggen i morgon för totemstugan har inget internet.

Dagens löpning blev totalt 66 km.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Kalle B - 2012-03-28 10:46:53

Hoppas du har reserverat plats i Totemstugan i förväg. Lite väl riskfyllt att knacka på oanmäld på vinst och förslust i dessa ödemarker.

En annan möjlighet hade ju varit att göra en "Steve" mellan Pendleton och La Grande. Men å andra sidan så lär ju detta med största sannolikhet bli nödvändigt lite senare så det jämnar väl ut sig i det långa loppet.

Angående GPS-strulet, hade du problem även med reserv-GPS:en?

#2 Björn - 2012-03-28 11:08:36

Kunde inte reservera totem på¨onsdag, bara på torsdag. Tvingas chansa. Den andra Gps:en mäter bara avstånd, inte för navigering.

#3 Helene - 2012-03-28 14:14:06

Kämpa på

#4 Jan Suneson - 2012-03-28 14:26:30

Björn och Kalle
Ligger "totem" stugan före, vid eller efter passet.? Jag hade aldrig chansat på den utan försökt ordna med en Stewe och sprungit "gått" så långt jag orkar.

#5 Daniel N - 2012-03-28 15:56:18

Spännande läsning som vanligt! Hoppas det löser sig med övernattning för dig. Synd att det blir utan uppkoppling... Lång väntan till fredag morgon för oss som hungrar efter dina uppdateringar!
Knappa tre mil kvar innan du gjort de första 10%. Kämpa på!

#6 Staffan - 2012-03-28 17:56:38

360 grader? Var satt du på geometrilektionerna :)

#7 Björn - 2012-03-28 18:24:44

Staffan: Nä, matte var inte mitt bästa ämne. Skulle kanske vara 180 grader`? Hur som helst, medvinden hade plötsligt blivit motvid.
Jan; Vet inte men parken heter Emigrant Springs. Chansar på att springa dit eller så långt jag orkar.
Daniel:Ja, det rullar på bra och idag passerar jag 50 mil. Följer det uppgjorda schemat.

#8 Staffan - 2012-03-28 18:44:20

Stark som en Björn :)

#9 Kalle B - 2012-03-28 20:41:37

Jan,

Deadman Pass ligger ca 10 km innan Emigrant Springs Camping. Mata in "Deadman Pass, Umatilla, OR" respektive "Emigrant Springs State Park, Old Oregon Trail Highway, Pilot Rock, OR" i Google maps.

Från Super 8 i Pendleton är det ca 41 km till Emigrant Springs Camping ( länk ).

Synd att inte Google har någon topografisk kartfunktion. Kunde behövas i det här läget.

Här är en länk till en Webkamera som visar Cabbage Hill - Deadman Pass ( länk ).

#10 Madison - 2018-05-28 13:45:28

This written article deserves the best rating. Madison


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg