Kommentarer på Dag 14: Fantastiska Oregon!


Naturskönt. Medvind, nerförsbacke i 60 km, solsken- det är drömmen för en löpare. Fjällen i bakgrunden heter Loookout Mountain.

Av de cirka 20 delstater jag sprungit i är Oregon favoriten. Det är naturen som facshinerar; havet, floderna, de runda mjuka kullarna, bergen och fjällen- Oregon har allt.

Tänk att få springa i en sex mil lång nerförsbacke. Det är vad jag fått göra idag. Då känns det inte att sträckan är lång. Är det dessutom medvind flyger man fram. Ja, allt är ju relativt, när jag tittade på hastighetsmätaren visade den på 10-12 km i timman.

När jag springer på Old Highway 30 vid sidan av Interstate stannar en bil till. Der är rannchägaren Diane, som är lite nyfiken på vad jag håller på med. Hon tipsar om en närbelägen mack och där ordnar så att jag kan ta vad jag vill i matväg. Detta skulle aldrig hända i Sverige.

Fika på macken i Durkee, Oregon.

Motorvägen I84 må skära brutalt genom landskapet. Men ändå har man anpassat denna mastodontled efter naturen. Till och med en motorväg kan vara vacker. Det är framför allt när interstate slingrar mellan bergen man ser att det är mästare bakom vägbygget.

Interstate har anpassats fint mellan bergen.

Jag har nu kommit till Huntington, ett litet samhälle med 400 invånare. Jag tog in på Michael Wileys Cabins för 40 dollar. Michael driver också en av restaurangerna här och självklart har det internet, dessutom en mycket bra uppkoppling. Dessutom underbar ¨äpplepaj med glass.

I lördags blev det bara 35 km, idag 61 km. Det rullar på mycket bra och jag följer körschemat.Den här veckan slutade på 36 mil  I morgon Ontario och på tisdag korsar jag River Snake och rullar in i Idaho.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Kalle B - 2012-04-02 07:49:01

Skönt att höra att löpalivet leker och att det löste sig med login.

Huntington - Ontario (Ca 48 km)
I Ontario finns det flera motell i anslutning till Highway. T ex Americas Best Value Inn. (länk1) (länk2)

#2 Henrik - 2012-04-02 11:59:26

Kollade lite pa din planerade rutt. Vet du nu var i WV du kommer springa igenom. Troligtvis uppe i Wheeling. Jag har bott och tranat dar ett ar for lange sedan och kan kolla lite bra motell och annat om du skulle vilja. Mvh

#3 Helene - 2012-04-02 12:51:46

Underbart att höra att du just nu har medvind,hoppas att det håller i sig.Vet du hur långt det är att springa ifrån danderyds sjukhus till vallentuna,hur långt det är ungefär och vilken väg som är bra?Önskar dig fortsatt medvind på ditt fantastiska löparäventyr.

#4 Tom Isaacson - 2012-04-02 16:29:55

Hej, Björn, Jag är så glad att du hittat en stuga i Huntington - Jag var bekymrad över den kvällen. Jag kommer att tuta min bil horn som jag passerar du idag på väg till Nevada. Keep on Running.

#5 Stefan S - 2012-04-02 22:31:20

Hej Björn.
Har nu läst ikapp din blogg från förra veckan. Underbar läsning, vilket fantastiskt äventyr du är ute på. Var själv på Teneriffa för lite avkoppling och löpning. Det blev tyvärr mest bara avkoppling, Blev sjuk under 3 dagar. Så nu har man några mil att ta igen. : ) Lycka till med din fortsatta färd till östkusten,


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg