Kommentarer på Dag 19: Jag är i cowboyland


Cowboys. Gene Shaw samt Roger och Kelly Jeardings äter sen lunch på Ox-Bow Café i Bliss, Idaho efter att ha släppt ut korna på grönbete.

Det är bara pistolerna som fattas. Annars är det som i Västernfilmerna- här på landsbygden i Idaho ser jag riktiga cowboys i bredbrättade hattar och med sporrar på stövlarna.

Efter drygt tre mils motorvägslöpning i hård motvind tar jag lunchpaus i samhället Bliss, som har 300 invånare och ligger längs Old Highway 30 i södra Idaho. Interstate och Snake River är inte långt borta. Bliss har inte mindre än två motell, ett par restauranger och två bensinstationer. Men samhället verkar ha haft sin storhetstid, mycket är förfallet.

-Förr reste folk hit från när och fjärran för att äta, berättar servertrisen på Ox-Bow Cafe och vill att jag köper ett vykort föreställande Bliss by night.

Jag är för tillfället enda matgästen och har beställt in en jättestor biffstek. Då slås dörrarna upp och in stiger två vuxna cowboys och en lillcowboy i blåjeans, bredbrättade hattar och stövlar med sporrar på. De kom inte ridande på hästar utan med en bil dragande en stor boskapsvagn.

Trion verkar inte särskilt trakterad av mitt intresse för cowboys.

-Har ni inga sådana i Sweden? undrar Kelly Jeardings.

Han berättar lite motvilligt att han har 500 kor på sin ranch, inte myckeet, och att dom idag varit och släppt ut korna på bete. Betet är i år prima. Sen blir det inte mera sagt. Jo, hans pojk säger att han tycker det är roligt. att rida. Sedan vill dom vara ifred men jag hinner sticka åt dom ett visitkort och Kelly säger att han ska kolla min blogg.

För fem år sedan åt jag också på Ox-Bow Cafe. Då kryllade det av folk här och jag minns att jag beställde in en kötträtt som dock visade sig vara en fiskrätt. Att som jag just nu gör, rullar i gamla hjulspår, är väldigt trevligt. Det har sina poänger att känna igen sig.

 Jag kände mig välkommen.                 Här vågade jag mig inte in.

Dagens löpning mellan Glenns Ferry och Hagerman blev totalt 47 km. Imorgon bär det av till Jerome utanför Twin Falls. Det går undan, snart är Idaho också avklarat och jag har gjort 20 procent av hela distansen.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jonas Wincent - 2012-04-08 09:28:18

Det verkar gå alldeles utmärkt den här gången, inga större problem med någonting. Kul.

#2 lelle - 2012-04-08 11:39:58

Det finns 7 kyrkor i Hagerman !! Katoliker, baptister, mormoner, metodister och kristna. Med 656 inv. år 2000. Otroligt. (Bara 1 kyrka i Bliss.)

#3 Helene - 2012-04-08 17:01:47

Du är stark

#4 Markus Björnström - 2012-04-08 19:55:37

Härligt, Björn! Du inspirerar. Jag kom ut på en vårutflykt i dag, 41 km kring Stockholm, Hellasgården och vidare hem till Gustavsberg. Då märkte jag att löpkondis är en färskvara. Det jag sprang förra vintern har jag ingen nytta av i dag.
Kör hårt!

#5 Robert Galic - 2012-04-08 22:02:34

Tänk på oss när du sitter och skriver, vi väntar på alla dina fängslande berättelser. Ta gärna en extra stund. :) Jag slutar inte beundra Dig. Må gott, och glad Påsk!

#6 Björn - 2012-04-09 05:13:10

Markus: 41 km, det var enormt långt!

Jonas: Ja, det går bättre än väntat och kanske bättre än under något annat coast to coast. Har mina teorier om varför det är så och tar upp detta på nästa blogginlägg.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg