Kommentarer på Dag 22: Ska en dinosaur rädda mig?


En skalp. Har Volvos värsta konkurrent i Nordamerika, Mercedesägda Freightliner, problem? Den här tappade skylten hittade jag idag längs motorvägen. Volvo är fyra på USA-marknaden med en marknadsandel på 17 procent på tunga lastbilar- mina trafikräkningar visade sig alltså riktiga!

En liverapport mot okänt mål. Jag har stannat till på ett truckstop 14 km öster om Burely. Plötsligt inser jag att en dinosaur kan bli min räddning igen!

Förvirrande? Ni som följde mitt senaste coast to coast minns kanske att jag nästan höll på att förfrysa fingrarna i Montana. Vantarna var blöta men på en Sinclairstation (mackkedjan med en dinosaur som symbol) fick jag handvärmare att stoppa i vantarna och vips kunde färden fortsätta.

I min ursprungliga plan var meningen att jag skulle campa utanför en Sinclairstaion längs motorvägen utanför Malta. Alltid något, jag skulle i alla fall få mat, lite värme och en toalett innan macken stängde. Men på min färd österut har jag hört att stationen bommat igen vilket grusade planerna. Macken har myckjet riktigt varit stängd men har nyligen öppnat igen. Detta fick jag precis höra av en "Maltes", så jag är nu helt säker på att jag har en tillflyktsort.

Goda nyheter med andra ord. Och kanske händer något nytt och trevligt när jag träffar sköldpaddan framåt kvällen. Drygt en mara kvar att springa.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Helene - 2012-04-10 20:48:49

Du är ju fantastisk ,det måste vara ditt positiva tänkande att allt ordnar sig som gör att du genomför detta så fint.Lycka tlll

#2 Hasseq - 2012-04-11 19:39:48

De blir nog bra Björn, lycka till.

#3 Helene - 2012-04-11 20:13:27

Nu är du saknad,hoppas allt är väl

#4 Klas-Henrik - 2012-04-11 22:07:40

Hej Björn!

Vi är flera här som med spänning följer din framfart och även är en smula avundsjuka.

Kan jag dock bara få be dig om en sak; snälla sluta använda uttrycket "smörja kråset" för att äta. Det låter vulgärt och stämmer så illa överens med din i övrigt trevligt framförda textframställning. Det finns andra adekvata uttryck för detta, eller varför bara inte säga "äta".

Tack för ordet.

Klas-Henrik Adergaard m. familj

#5 Björn - 2012-04-12 06:16:50

Klas-Henrik: Ja tänk vad ord och uttryck kan uppfattas olika. I mitt fall handlar det om rent frosseri, jag äter kanske 50 procent mer än normalt. Och det är precis vad den ursprungliga betydelsen av uttrycket "smörja kråset" står för. Men jag slutar att använda uttrycket för jag vill inte att mina läsare ska bli irriterade, bara inspirerade.

#6 lelle - 2012-04-12 08:20:15

Det viktiga är VAD man äter, inte vad man kallar det.

#7 Daniel N - 2012-04-12 09:04:41

Tycker du ska fortsätta att vara dig själv, Björn! Det är ju Din berättelse vi vill läsa!
Vi har alla olika sätt att uttrycka oss på som andra kan stötas av, men det är just nyanserna som gör språket mer levande och beskrivande.
Fortsätt så och kämpa på!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg