Kommentarer på Dag 24: Risk att polisen griper mig


Ett av de få husen jag såg på den drygt fem mil långa motorvägssträckan mellan Snowville och Tremonton i Utah. Jag är på ca 1 600 meters höjd.

Dagen började inte så bra- jag råkade bränna upp min löparmössa på motellet. Men efter att ha skaffat en keps på macken i Snowville rullade det på riktigt bra de 55 km i ödemarken till Tremonton.

Motellet i Snowville var ett av de sämsta jag legat på. Att strömmen gick stup i kvarten kan man inte lasta motellet för, strömavbrott är ganska vanligt på landsorten. Men att få ett rum för rökare var inte trevligt. Inte heller att väggarna var lövtunna, en schäfer i grannrummet morrade så fort jag rörde mig. Värst var ändå att det inte fanns någon värme.

Min enda värmekälla var en bordslampa. Och på denna försökte jag torka mina tvättade kläder. Resultatet blev att joggingmössan smälte! Nu har jag en sån där fånig keps som alla amerikanska män över 60 på landsorten bär. Jag smälter så att säga in i miljön.

Här vill jag inte campa.                         Luncpaus med fånkepsen på.

Nu känns det verkligen som jag kommit en bra bit på vägen. Jag har gjort en fjärdedel av hela distansen. Värsta passagen återstår dock; Wyoming men även Appalacherna kan bli besvärliga.

Och för att inte tala om Utah! Det är nämligen inte säkert att jag får springa på motorvägen. Idag blev jag stoppad av en vägarbetare som påstod att fotgängare inte får vara på interste i Utah. Reglerna är dock luddiga, när det inte finns andra vägar i närheten är det ok. Jag tänker inte fråga myndigheterna med risk för att få nej. Jag springer på men det kan bli problem om rutten måste läggas om.

Dagens löpning, 55 km till Tremonton, gick lätt trots att två bergspass skulle besegras. Men idag hade jag hjälp av medvinden. Morgondagen till Brigham City blir rekordkort, 33 km. Kanske hamnar jag i kurran och då blir det ingen rapport.

Tremonton, Utah, har drygt 7 000 invånare, Här i Bear River Valley känner jag mig hemma. Notera de höga snöklädda bergen i bakgrunden..

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Arnold - 2012-04-13 07:42:06

när jag loggar in på min dator på morgonen så är en av de första saker jag gör att logga in på din site - intressant att läsa dina äventyr. På bilden finns ett föremål - ett UFO eller polis i antågande ? Fortsätt så Björn - imorgon skall jag vara med i ett stimm av ca 600 löpare som skall springa/jogga ursprungsbanan från 1980´s Göteborgs Varvet - i 6´30"/km-tempo elit som motionär. Rapport kommer senare.

keep on running !!Löp Wäjl !

#2 klaspeter.suneson@telia.com - 2012-04-13 09:20:41

Cellen i Brigham City kan vara ett bättre alternativ än ett rökigt bortglömt Motellrum. I jönköping hände det ganska ofta att"gubbarna på stan" lånade natthärbärge. Keep on running!
kusin Klas-Peter

#3 Christer - 2012-04-13 11:47:18

Hej ! Fantastiskt inspirerande och imponerande resa du gör . Hoppas du kan hålla något föredrag i Stockholmsområdet när du är tillbaka .

#4 Helene - 2012-04-13 16:01:56

Eller vara "reseledare" för någon som vill genomföra samma resa

#5 Ove L - 2012-04-13 22:41:17

Tack för dina välskrivna och underhållande rapporter!


Detta måste slå att springa 16 mil runt runt i Täby med hästlängder. hihi


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg