Kommentarer på Dag 26: Vägen är avstängd!


Toppen är nådd på 1 892 meter. Nu börjar den lika besvärliga nerförslöpningen. Men hur blir det imorgon?

Dramatik. Kort efter att jag lämnat McDonalds i North Ogden och börjat bergsklättringen besannades mina värsta farhågor. Morgondagens löpning omöjliggörs av att vägen är avstängd på grund av snön.

Nej, det blir ingen helikopterfärd för mig och kärran över den 5-10 km långa avstängda passagen mellan Huntsville och Woodruff. Det finns inga helikoptrar att hyra här i Huntsville. Men man har snöskotrar. Jag har lyckats ragga upp en person som för en billig penning ska transportera mig och kärran på en snöskoter över den avstängda passagen.

Fusk? Nej,jag tycker inte det. Jag riskerar inte livet, där går gränsen. Det blir nog dramatiskt ändå imorgon. Och den minnesgoda läsaren erinrar sig kanske att jag tidigare fått lift över Mississippi eftersom inga fotgängare fick vara på bron.

Dagens löpning från Brigham City till Huntsville blev 53 km. Det här var bland de brantaste backar jag stött på och när jag väl nått toppen visade min gps på 1 892 meter. Bitvis sprang jag uppför eftersom jag var i tidsnöd. Jag tog snabba, snabba myrsteg och lyckades öka hastigheten från 5 km i timman till 7. Det imponerade på bilisterna som gav uppmuntringstutar.

Här i Huntsville gällde det att snabbt ordna två saker: inkvartering och någon med snöskoter. Det första visade sig svårast. Jag "tvingades" ta in på ett fruktansvärt dyrt och inte det minsta fint B/B. Trots kraftig prutning blev notan inklusive frukost 111 dollar, klart dyraste övernattningen. Jag är helt fel gäst, här är det förälskade par och nyrika som ska bo och helst ska de gilla lull lull som guldkranar, bastu, tomma vinflaskor som dekor, plastblad runt sängen, guldknoppar och, "fina" böcker här och där, etc Ändå ger hela huset ett slitet intryck. Bed and Breakfast i USA har få likheter med Europa, mycket dyrare och finare.

Morgondagens logistiklösning är den hittills mest avancerade. Den innehåller också en "Steve"- när jag väl är över snöhindret blir jag hämtad och körd till motell i Wyoming och dan efteråt körd tillbaka där jag slutade löpningen.

Rapport i morgon alltså om skoterfärden. Spännade och helt underbart!

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Ragnar S - 2012-04-15 10:46:25

Vilken resa! Man tror knappt att det är sant. Såg på hemsidan för Utahs vägmyndighet att vägen du tänker ta är stängd. Fantastiskt att du fann kryphålet att bara en del av den nästan tio mil långa vägen är stängd. Du håller dina läsare i spänning. Vem kan låta bli att läsa bloggen i morgon?

#2 Helene - 2012-04-15 14:10:34

Spännande,lycka till

#3 uhlie - 2012-04-15 16:10:17

riktigt tufft av dig att ta den vägen
hoppas det går fint och utan problem .
blinda Henrik ruffel som jag hjälper med träning klarade A kvalgränsen i rotterdam marathon 2.54.
blir spänande läsning i morgon då lycka till

#4 Rune Larsson - 2012-04-15 19:59:01

Var rädd om dig i snön!

#5 pshundar.se - 2012-04-16 07:14:06

Hur mycket sliter det på dig för att du springer på asfalt? Vi kör drag med våra hundar och då rekommenderas inte asfalt för att det sliter på hundarnas leder.
www.pshundar.se

#6 Sanna J Rehn - 2012-04-16 10:03:57

Hahaha, vad kul det är att läsa!!Ha det gott!
Hälsningar Sanna från VFK ;)


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg