Kommentarer på Dag 28: Ã?ntligen Wyoming!


Ett glädjehopp vid delstatsskylten. Wyoming har som symbol en cowboy på häst. Just vid denna skylt hade ryttaren bombarderats med stenar så att han inte syntes. Är det någon som har ett horn i sidan till Wyomingborna?

Jag är i Wyoming! Oregon, Idaho och Utah är avklarade och Wyoming blir min fjärde delstat att besegra. Men den kan bli den svåraste av alla.

Nu väntar 11-12 dagars tuff motorvägslöpning. Till skillnad från Utah är det här fritt fram för tokstollar att springa på motorvägarna. Jag lär dock inte få något sällskap på I80 de 64 milen mellan Evanston och Pine Bluffs.

Wyomning är känt för att vara ett blåshål. Snö, kyla, höga höjder och brist på motell gör inte saken lättare. Två nätter har jag inte logi så jag måste nog försöka ordna en och annan "Steve".

Jag tror mig veta vad de senaste dagarnas trötthet beror på. Det är den höga höjden (2 067 meter), inget annat. Även vid lugn slätlöpning drar jag på mig mjölksyra. Chefen på Econo Lodge i Evanston berättade vid incheckningen att oljearbetare från Texas blivit så kraftlösa och sjuka att de skickats hem.

Idag köpte jag på Wal Mart i Evanston en billig telefon. Flera har rått mig att skaffa en telefon, inte minst för min egen säkerhet. Där fick jag otroligt bra service men annars har detaljhandelsjätten dåligt rykte, bl a för personalpolitiken och låga löner.

En läsarbild har sickats in. Trica Olsson, född i Italien och gift med en svensk, stannade bilen under min bergsklättring till Huntsville och plåtade oss tillsammans. Tamboskapen är också mina beundrare. Hästar, kor, strutsar, får med mera blir alldeles till sig när jag kommer springande och sätter av i vild galopp. I Sverige skulle detta aldrig hända eftersom djuren är vana vid joggare.

Trica Olson . . .                        . . .och kalvarna tillhör beundrarskaran.

Dagens löpning från utkanten av Woodruff, UT, till Evanston, WY, blev totalt 46 km.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Helene - 2012-04-17 08:49:29

Din blogg är helt fantastisk,rolig ,spännande och skrivet av en vanlig enkel människa.Lycka till och ha det bäst

#2 Daniel N - 2012-04-17 11:32:25

Grattis Björn! Jag blir helt tagen av din resa. Helt fantastiskt!
Kämpa på!

#3 Kalle B. - 2012-04-17 12:06:47

Kanske känns lite tungt nu, men när du väl kommer ner på lägre höjder så kommer du nog ha nytta av "höghöjdsträningen".

Har din bror kartläsaren kommit hem från alperna? Du lär nog behöva hans hjälp i Wyoming.

#4 Markus Björnström - 2012-04-17 14:50:21

Klart att det tar på kraåfterna att springa på 2000 meters höjd. Men det får du tillbaka när du kommer åter på plattvatten. Kämpa!

#5 Mats Dänsel - 2012-04-17 19:32:26

Tittar du närmare på skyltarna så upptäcker du att det är kulhål. Bissar humor. Härligt att det går bra!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg