Kommentarer på Dag 30: Så tacklar jag tristessen


Trista vyer. Motorvägen I 80 mellan Fort Bridger och American Falls var fruktansvärt trist.

-There is nothing between Fort Bridger and American Falls. Nothing!

Jag minns Joan Nelsons varnade ord om att motorvägslöpningen till American Falls skulle bli besvärlig. Hon hade helt rätt. Fram kom jag men det här var ingen rolig sträcka att springa. Inga samhällen att stanna till vid och enehanda natur. Regnet gjorde dessutom att allt blev extra grått.

Men jag klarar numera sådana partier ganska bra. Jag vet att jag alltid kommer fram. Den erfarenheten gör att jag aldrig tappar modet. Varje steg framåt är ett steg närmare målet. Jag håller hela tiden koll på avståndsmätaren, varje rörelse i räkneverket är en källa till glädje. Plötsligt, utan att jag riktigt vet hur det gått till, är jag framme och står med hotellrumsnyckeln i handen. För mig är det nog mera målet som är målet och inte resan som är målet. Finns det något härligare än att ha avslutat ett rejält dagsverke?

Tack vare medvinden gick de 55 km från Fort Bridger till Amerian Falls relativt snabbt. Men det var ingen skön resa, det var kallt och blött. Här bor jag på ett riktigt bra och prisvärt motell med utmärkt internet, tvärtemot vad recensionerna säger. Imorgon Rock Springs och där ska jag försöka ordna en "Steve" inför löpet dagen därpå. Mellan Rock Springs och Warmsutterär det 11 motellfria mil och campa vill jag inte.

Mitt motellrum i American Falls.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 lelle - 2012-04-19 08:25:14

Framgår inte, men lyssnar du inte på radio när du cruisar!!!

#2 Stefa S - 2012-04-19 09:46:51

Verkar inte som du har vädergudarna med dig. Hoppas du får lite värme snart så du får lufta shortsen. : ) Lyssanar du på någon musik eller böcker under resan?

#3 Richard - 2012-04-19 15:08:56

Vad är det du har emot att campa? Alltså förutom det mest uppenbara, dvs komforten. Eller är det just varm dusch och mjuk säng som lockar. Jag undrar eftersom jag tycker det verkar omständigt att fixa en "Steve".
Jag vill också tillägga att jag är full av beundran inför din prestation.

#4 Björn - 2012-04-19 15:34:26

Lelle och Stefan: Jo, jag lyssnar på musik, har en mp3-spelare och en radio. Fast radiolyssnande går inget vidare eftersom mottagningsförhållandena ofta är dåliga. Att ha en bok att lyssna på hade varit bra.

Richard: Camping på privat mark är olaglig. Och de statliga campingplatserna har ofta inga bekvämligheter. Ja, det är duschen, sängen, maten, bloggandet m m som lockar. Campa en natt kan gå men inte två i följd, jag behöver sömnen för att orka. Just nu är det dessutum för kallt för att sova ute.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg