Kommentarer på Dag 35: Pannkakor bra löparmat


Tre pannkakor, sirap, smör, mjölk och kaffe på I.80 Travel Plaza, ett truckstop i Sinclair, WY. Att kunna sitta ner i lugn och ro och äta ger extra energi, mycket bättre än att äta på stående fot längs vägen.

En kort "liverapport" efter 16 km löpning och 60 km kvar att springa. Jag sitter på ett truckstopp och äter pannkakor som ska få mig att orka hela vägen till Elk Mountain. I fjärran ser jag de snöklädda bergen.

Det här blir min längsta dag av alla. Hoppas ändå komma fram innan det blir mörkt. Sträckan är visserligen lång men jag har ytterligare ett matstopp att se fram emot, en Shellmack i en vägkorsning 21 km längre bort. Maten och vilan gör att jag normalt brukar återhämta mig kvickt.

Sinclair är visserligen en "stad" men består till största delen av ett stinkande raffinaderi. Jag frågar några här på matstället om folk blir sjuka av luftföroreningarna. Frågan var kanske inte passande, personerna visade sig jobba på raffinaderiet och deras svar blev kort men nekande.

Dofterna från raffinaderiet kände jag redan i Rawlins, 16 km längre bort. Anläggningen är den största här i Wyoming och oljan kommer från trakterna runt omkring.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Kalle B - 2012-04-23 18:49:28

Undrar om det finns någon koppling mellan "dinosaurie"-mackkedjan Sinclair och själva staden?

#2 Jonas Wincent - 2012-04-23 22:27:09

76 km, mastigt, hoppas det flyter på! Du får äta fler pannkakor.

#3 Lennart Lundquist - 2012-04-23 22:33:48

Jag lärde mig att man inte ska äta nånting under ett maratonlopp. Såg dom som tryckte i si en banan mitt i loppet och spydde upp densamma efter ett tag. men du, har du en annan konstitution eller?

#4 Jan Suneson - 2012-04-23 23:40:07

Kalle
Här är en länk till historien om Sinclair. Oljan bildades av de jätte ormbunkar som fanns på jätteödlornas tid (tidigare i utvecklingen än av vår tids fröväxter) så symbolen är mycket bra.
Sinclair mackar är ofta Björns räddning då de ofta finns i "hålor" där inga andra bolag finner det lönsamt. I dag samarbetar dom ofta med Godfather's pizzor, vilket inte gör det sämre.
http://www.sinclairoil.com/history/symbol_01.html

#5 Arnold - 2012-04-24 07:33:59

76 km -wow Björn det är inget "kattskit" -att du bara orkar - villken psykisk styrka du måste ha nu ! vågad fråga du ställde där - typisk för en journalist - bra gjort ! följer dina äventyr varje dag - så riktigt: keep on running Björn !!

#6 Björn - 2012-04-24 08:10:44

Kalle: Ja det finsn det, det är Siclair som äger anläggningen.

Lennart: Jag kan vara proppmätt men springa ändå. Fast det här är ju inget maratonlopp, mat måste man alltid ha och ju fler matstopp man kan ta desto bättre.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg