Kommentarer på Dag 35: 78 km i barfotaskor


 

Premiär idag med kortbyxor och kortärmat. Idag bytte jag inte skor utan barfotaskorna, Nike Free, fick sitta på hela tiden

Dagen blev rekordlång, 78 kilometer. Men eftersom  jag var inställd på att det skulle bli långt och att det dessutom fanns två matställen längs vägen gick det.

Idag kom värmen till Wyoming och vintertajtsen och långärmade löpartröjan byttes ut mot kortbyxor och kortärmat. Skönt! Skönt var också att springa hela sträckan i barfotaskorna Nike Free. Skon är inte avsedd för så här långa distanser men faktum är att jag sprungit mer med dessa skor än i mina dämpade Brooks. Uppenbarligen har kroppen vant sig vid de lätta och odämpade skorna, jag har i alla fall inte fått någon muskelvärk. Men jag kommer återgå till ordningen att byta skor efter halva sträckan, jag tror det är bäst eftersom belastningen då blir lite annorlunda och skaderisken minskar.

När jag nästan var framme vid målet, "staden" Elk Mountain med knappt 200 invånare, stannade en bil till på motorvägen. Det var ultralöparparet Joan och Bruce Nelson som häromveckan gav mig en "Steve" och nu åkt sju timmar i bilen bara för att träffa mig. Fantastikt roligt. Så jag slapp en dyr inkvartering i Elk Mountain och ligger nu på motell i Laramie.  Imorgon kör de tillbaka mig där jag slutade.

Tyvärr har jag hamnat i en lite prekär situation. Jag klarar inte att springa hela sträckan till Laramie (cirka tio mil). Troligen blir det camping imorgon utanför ett truck stop eller annars måste jag försöka få till en "Steve", Joan och Bruce måste åka tillbaka till Utah. Men det löser väl sig på något sätt.

Keep on running!

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Erik - 2012-04-24 09:08:56

Hejja!

Detta slår ju alla rekord av vad en människa klarar av. Otroligt minst sagt!

#2 Stefan S - 2012-04-24 09:31:13

Vad skönt att du äntligen har fått lite värme. 78 km under en dag, imponerande!! Du har ju valt att springa alla dina coast to coast från väst till öst. Är det av någon speciell anledning att det blev från väst till öst och inte öst till väst? På lördag är det Lidingö Ultran, premiär för mig i en tävlings ultra. Hoppas det blir lite värme här också.

#3 Björn - 2012-04-24 15:52:00

Stefan S: Ja. Först är det medvinden, chansen till att få medvind är större om man springer väst till öst. Sedan får man solen i ansiktet och det känns också som om man "springer hem".


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg