Kommentarer på Dag 39: Tjo vad det blåser!


Min mössa blåste bort och hamnade mitt på järnvägsspåret. Det verkar vara hög tid för en klippning.

Jag har aldrig sprungit i så här kraftig medvind. Inte alls bra. Jag fick hålla stenhårt i kärran, bromsa med handbromsen och fötterna och ändå höll jag på att blåsa bort.

Wyoming är det värsta blåshål jag varit i. Nebraska är inte heller lugna gatan. Ändå har jag haft väldig tur med vädret här i Wyoming, det kan vara vinter vid den här tiden på året. Medvinden har ändå varit mest till fördel. En av finesserna med att springa från väst till öst är just chansen att få medvind.

Wyoming tillhör inte mina favoritstater, landskapet i södra delen är väldigt monotont. Och motorvägslöpning har inte gjort löpningen roligare. Därför ska det bli skönt när jag i morgon springer in i Nebraska. Det känns som om jag ska komma till "civilisationen". Det blir också slut på all motorvägslöpning framöver. I de mer tättbefolkade delstaterna får inte fotgängare vara på motorvägarna.

Idag blev det lite tid över för turistande i Cheyenne, Wyomings huvudstad med cirka 60 000 invånare. Staden ger ett ganska välmående intryck till skillnad från många andra amerikanska städer där citykärnan ofta är mer eller mindre död.

 

State Capitol, Cheyenne, WY.                  Hus i Cheynne, WY.

Wyoming med sina rika naturtillgångar på kol och naturgas och i viss mån olja borde innebära rikedom. Men överproduktion i USA av naturgas har pressat priserna och delstatsregeringen har tvingats hårdbanta- 2014 skärs budgeten ner med 8 procent. Kris även här alltså. För att få in pengar diskuteras att börja exportera kol till Kina via hamnar i Oregeon och Washington. Ett väldigt kontroversiellt projekt.

Det blev också tid för skoinköp, fjolårets Brooks Adrenaline till fyndpriset 325 kronor och Nike Free Run 3 för 540 kr, allt med lite "coast to coast rabatt". Jag blev skjutsad av ytterligare en "Steve", Ed, en 62-årig geolog och löpare. Även här tog  löparklubben emot mig med öppna famnen och erbjöd all tänkbar hjälp. Imorgon kommer "Joe" och hämtar mig klockan 07.30 och kör ut mig där jag slutade igår. Oj vilket flyt jag har just nu! Det enda som oroar är självdeklarationen. Den får jag försöka hinna med imorgon.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Helene - 2012-04-28 11:01:51

Kul att se att du ser pigg och fräsch ut

#2 Robert - 2012-04-28 12:33:04

Du skriver att Wyoming inte är någon favorit. Blir det distinkt skillnad så fort man passerar en statsgräns? Då särskilt vad gäller regler, människor, tätbyggdhet och dylikt.

#3 Björn - 2012-04-28 14:54:36

Robert: Ja, i det här fallet tror jag faktiskt att det blir skillnad.Nebraska är grönt och ganska platt och i Nebraska får man alltså inte springa på motorvägen. Men flera gånger undrar man varför en gräns dragits just där men ibland är de naturliga med berg och floder som skiljer. Om det är någon skillnad på människor, uttal etc kan jag inte avgöra eftersom jag är för kort tid i varje delstat. Men i Utah med sina mormoner tyckte jag nog att hjälpsamheten var anmärkningsvärt stor.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg