Kommentarer på Dag 45: Löpartankar


Är det inte ett vattentorn i fjärran? Eller är det en silo? Syner som denna sätter igång en massa tankar: här måste finnas någon restaurang, café eller bensinstation där jag kan äta och få lite vila.

Vad tänker man ute på vägarna under en hel löpdag? Egentligen inte på något. Jo en sak, att löpet ska vara slut så att jag får mat och vila.

Nej, det är sällan några djupare tankar som tänks under ett långlöp som detta. Det är ungefär som ett maratonlopp- man vill bara komma i mål så fort som möjligt och få mat och vila.

Det låter kanske lite trist men så är det inte. Belöningen att nå etappmålet motiverar allt slit. Denna belöning får jag 100 gånger under ett coast to coast. Och jag känner mig alltid lycklig när jag ser motellskylten och kan t o m skrika i ren glädje. Och skulle det ligga en McDonalds eller Pizza Hut i närheten, ja då är lyckan total.

Visst händer det att själva löpningen är en ren njutning, sällan en hel dag men bitvis. Att varje dag vara ute runt åtta timmar skiljer sig totalt från en vanlig joggingrunda. Och likheterna med ett "långpass" på 20-30 kilometer är heller inte särskilt stora. Nej, det är väldigt speciellt att varje dag springa 5-6 mil.

Nästan hela tiden är blicken fäst på vägmätaren. Det är först då jag riktigt förstår att jag faktiskt rör mig framåt. Och så håller jag på att räkna en massa, hur långt det är kvar till nästa matstopp, hur många kilometrar jag ska springa innan jag tar en liten gångpaus, dricka etc. De gånger vägmätaren krånglar, ja då går löpningen tungt.

Hus i Sutherland, Nebraska.                Dagens andra punktering, North Platte.

"Steve" Nr 1, svenskättlnigen och 74-årige Ronald Kauffman samt "Steve" nummer 2, ägaren av Comfort Suites i Gothenburg, Terry Jessen.

Tung blev också dagens relativt korta löpning på 49 km från Sutherland över North Platte i riktning mot Gothenburg. Två punkteringar, felspringningar, en krånglande vägmätare och ganska pressande värme gjorde att jag kände mig lättad när dagens andra "Steve" kom ut och hämtade mig strax väster om Maxwell. Imorgon blir jag utkörd till platsen där jag igår slutade och springer senare in i "mitt" Gothenburg. Tidningen GP är på hugget och ska få en hoppbild vid Gothenburgskylten. Där har jag hoppat två gånger tidigare.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Ove L - 2012-05-04 10:18:54

Tack för din rapporter.
Läser din blogg innan jag kollar nyheterna!

Angående punkteringarna. Hade du otur med glas eller andra vassa föremål?
Börjar däcken bli slitna?

#2 Markus Björnström - 2012-05-04 14:50:18

Jag följer din löpning med största intresse - och längtar ut på egna långlöp.

#3 Björn - 2012-05-05 05:16:17

Ove:Det är små taggar från buskar som orsakar punkteringarna. Ofta är det i städernas bostadsområden jag får punkteringarna, på landsbygden verkar taggarna blåsa bort från vägbanan. Jag hade tänkt byta däck efter halva sträckan, d v s ganska snart, men affären i Lincoln där jag köpte vagnen förra sommaren kunde inte fixa fram några nya däck. Jag måste vara ute i god tid så det inte blir som ifjol då utslitna däck och sönderlagade slangar höll på att stoppa hela löpet.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg