Kommentarer på Dag 52: Motellens svaga punkter


East Hill Motel i Seward, Nebraska, fick få anmärkningar. Priset var också bra, 54 dollar och 75 cent.

Min motellnota blir "huge". Men ändå får jag mycket för pengarna, tycker jag. Fast alla motell har sina brister och få är anpassade för dagens resenärer.

Motell är billiga i USA, 50-65 dollar är vanliga priser för hyggligt boende. För samma standard får du betala uppemot det dubblai Sverige. Jag har numera slutat att pruta och har också uppgraderat mig något. Jag bor  i regel på mellanklassmotell, ofta kedjemotell, typ Super8, och försöker undvika de sunkigaste.

Priset säger en del men billiga motell behöver inte vara dåliga. Helst väljer jag motell där frukost ingår, billigare än att äta på stan och trevligare än att äta medhavt på rummet. Många motell ger också  seniorrabatt (ofta 10 procent) från 60 år.

Det är alltid lika spännande att öppna dörren till motellrummet. De flesta rum är visserligen väldigt lika men skicket varierar. En sak jag förvånar mig över är möblemanget, ofta en massa byråer och andra helt onödiga och skrymmande möbler. De flesta reser ensamma och stannar bara en natt så behovet av förvaringsutrymmen är inte så stort. Skrivplatsen är i regel dåligt utfiormad och kontaker för dator och annat saknas i regel just där.

Här andra saker jag kan irritera mig över:

# De elektriska vägguttagen är i regel så slitna att mina laddare ramlar ur.

# Vattnet i handfat och badkar stannar inte kvar, ploppen ofta borta och man får täta med strumpa.

# Obegripliga och bullriga luftkonditioneringsanläggningar.

# Trasiga glödlampor, galgar som saknas, inga eller obekväma stolar

# Internet som bara fungerar i vissa rum eller är segt när många är ute på nätet.

# Frukost där flingor, mjölk och bröd saknas och det bara serveras muffins och kaffe och annat onyttigt.

Listan kan göras hur lång som helst. Det perfekta motellrummet finns inte.

Kraftig sidvind och varmt, över 30 grader,  gjorde dagens löpning från York till Seward besvärlig. Totalt 53 km och imorgon är jag i Nebraskas huvudstad  Lincoln. Där kommer jag att komplettera en del löputrustning. En del dataproblem har dykt upp, ingen katastrof, men hoppas att det snart löser sig.

Hela rutten finns nu utlagd under rubriken "Om löpet". Där kan du också hitta en del pressklipp.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 JoPe - 2012-05-11 09:49:38

Hej Björn,
Ditt äventyr låter både spännande och är inspirerande att läsa om, men en del undringar kommer ju till en.

Du springer ju rätt långt varje dag. Hur orkar benen med det? Har du tränat mycket långsträcker hemma, eller? Jag var själv ute på en tremilarunda i tisdags och än idag kan jag ju lite smått känna av den.

Hur fungerar det med klädhygienen? Har du ombyte till varje dag, eller tvättar du upp kläderna varje dag? Hur hinner du få dem att torka till nästa dag?

Jonas

#2 Maria - 2012-05-11 10:05:12

Hittade precis in på din blogg. Vad kan jag säga - cool! Heja heja! :)

www.mariawinell.blogg.se

#3 Anders Karlsson - 2012-05-11 15:17:29

Hej Björn.
Vi är en familj i Norrahammar som följer dig varje dag jätte roligt att läsa .Jag tränar en del och undrar om du stretcar något på kvällen eller om du blir så van att man ej behöver.Ha det så bra.

#4 Björn - 2012-05-12 03:28:21

JoPe: Min normala träningsmängd hemmaär 12-15 mil i veckan och det är naturligtvis mycket för en 64-åring. Men jag har sakta, sakta kommit upp på den nivån och därför heller inte blivit skadad. Den mesta träningen är LSD, long slow distance med ett par halvmaror i veckan och längsta passen på ca 30-35 km. Inför coast to coast ökade jag inte mängdenutan vilasde mig i form. En tremilare för mig hemma kan också vara jobbig, går inte att jämföra med det jag gör nu. Här går jag i uppförbackar, tar pauser och är kanske ute 8 timmar. Tempot är också någhot lägre, jag ligger ungefär på 6-minuterstempo.
Jag handtvättar med riktigt tvättmedel varje dag och rullar in kläderna i handdukar för att få bort det mesta vattnet. Kläderna torkar över natten men på tidigare coast to coast har det ibland varit problem att få dem torra eftersom luftfuktigheten varit så hög.

Anders: Nej,jag stretchar aldrig. Vetenskapen är delad om stretchingens fördelar. Men att göra det (om det känns bra) kan ju aldrig vara fel.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg