Kommentarer på Dag 53: Utrustningen förnyades


Passar utmärkt! Egentligen behövde jag inte prova skorna, ett par Brooks i storlek 8,5 har nu i 30 år passat mina fötter.  Managern Eric Heyl i The Lincoln Running Company gav mig en mycket fin rabatt på dessa giftgröna Brooks Adrenaline.

Årets modell av Brooks Adrenaline för 35 dollar, cirka 250 kronor. Det får nog anses vara ett klipp. Men jag får alltid fina rabatter i "min" löparbutik i Lincoln, Nebraska.

Idag var dagen för att förnya  sliten utrustning. Det passade bra när jag stannade till i Lincoln, Nebraskas huvudstad med 225 000 invånare. Jag är noga med att utrustningen måste vara i toppskick, löpet får inte stupa på sådant jag faktiskt kan styra över.

Nu har jag bytt ut de tre par havslitna skor jag hade med mig. Förmodligen blir det ytterligare ett skoköp, Totalt fyra nya skor alltså vilket är ett par färre jämfört med under de två andra löpen men nu är det kallare varför slitaget är mindre. Dagens skoinköp skedde i en löparbutik i Lincoln  där jag  kan betraktas som stamkund, i somras köpte jag joggingvagnen här. Hade det inte varit för vikten skulle jag köpt fler skor men det får vänta tills jag nått New Jersey.

Min gps på vagnen har börjat krångla. Den stänger av sig i vartenda gupp, mycket irriterande eftersom jag är så beroende, inte minst mentalt, av att hela tiden se tillryggalagd sträcka. Vid varje avstängning backar dessutom vägmätaren några hundra meter varför det känns som att jag står stilla. Idag passade jag på köpa en ny gps. Det blev en Garmin Edge 200, som egentligen är avsedd för cykel men passar för kärran. Batteritiden är mycket bättre varför jag nu slipper att ladda så fort jag tar ett middagsstopp.

Jan, min ruttplanerare på hemmaplan, gör ett strålande jobb. Idag hade han ritat en finurlig dragning på vackra småvägar ner mot motorvägen, allt för att jag skulle få en pizza till lunch på Godfathers Pizza. Vad Jan inte visste var att restaurangen på macken den senaste tiden haft problem med elförsörjningen och därför ttvingats stänga. Ingen pizza alltså och jag fick springa på tom mage 30 km. Jag överlevde efersom jag hade en del smått och gott i vagnen, bl a jordnötter från Dollar General.

Totalt blev dagens löpning från Seward till Lincoln inklusive alla shoppingturer 52 km. Jag pustar ut på Days Inn i södra delen av stan för att i morgon ta mig an 49 km till Syracuse. Löpningen går strålande och jag känner mig fri och lycklig. Det är så här ett coast to coast ska vara!

Det finns dom som släpar betydligt tyngre packning än jag. I bakgrunden Lincolns skyline.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Anette - 2012-05-12 07:13:19

...och jäklar vad du är duktig...

Det är härligt att följa dig. Lycka till, även fortsättningsvis. Njut.

Anette

#2 Jan Suneson - 2012-05-12 09:56:02

Det får bli en pizza i Mehedeby när du kommer hem. Tänk på att i morgon är det God's Day igen även om du inte lär hitta någon föda på den korta etappen Syracuse-Nebraska City "bara" 3 mil.
Håller du vikten uppe?

#3 lelle - 2012-05-12 09:58:33

Fler och fler lever off-the-grid i USA ;( .

#4 Sigbritt - 2012-05-12 19:59:24

Att känna sig fri och lycklig, vilken kick! Det är dig väl unt. Hoppas den känslan följer dig livet ut. Tänk om alla kunde få uppleva det. Lycka till med fortsättningen på din utmaning fån kust till kust!

#5 Sven - 2012-05-12 23:37:57

Om du gillar Brooks kan jag rekommendera modellen Green Silence. Jag är nu inne på mitt andra par och senast jag var så nöljd med ett par dojjor var typ 30 bast sedan. För övrigt tror jag att Brooks gjorde ett misstag när de namngav skorna ifråga. Många tror nog att de är grönare än bra, så att säga. Det enda negativa jag själv upplevt med dem är att sulan ger uselt grepp under vintern när det är halt. Det är inte den släta sulan som är problemet då, utan materialet.

#6 Björn - 2012-05-13 05:09:33

Sven: Jag har ännu inte prövat Green Silence men köper ett par när jag åker hem. Nästan alla skor jag haft de senaste sju åren har jag köpt i USA till nära halva priset jömfört med i Sverige.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg