Kommentarer på Dag 57: Fick en spontan Steve


"Familjen Steve" i Clarinda, Iowa. 15-årige Adam körde ut och hämtade mig efter avslutat löp. I  morgon bitti hämtar föräldrarna Don & Terri Carroll mig vid motellet och kör ut mig där jag slutade löpningen. Därmed har har de gjort en hel Steve. 

Det är bara en tidsfråga innan uttrycket "to do a Steve" tas in i de amerikanska ordböckerna. Det är nu så vanligt förekommande att gemene man börjar förstå vad det handlar om. Idag behövde jag inte ens be om en Steve, jag blev erbjuden den spontant!

Idag hade Jan föreslagit en Steve efter Clarinda. Här finns ett fint Super8 men att ta in där efter bara drygt 30 kilometers löpning duger naturligtvis inte, lite längre måste jag springa  men då krävdes en biltransport tillbaka. Det kan vara lite marigt att få till en Steve.

-Jag kan ge dig en, sa Terri Carroll, när hon stannat sin bil på hwy 2 och frågat vad jag höll på med. Och sedan bjöd hon och maken Don mig på lunch i Clarinda.

Jag är alltså rena turgubben. Jag behöver inte ens be om hjälp, jag får den ändå. Det är lite oroande för motgångarna lär komma, man kan inte baar leva på tur och rutin. Denna Steve var väldigt värdefull eftersom morgondagens löpning annars skulle ha blivit orimligt lång.

Lite otur hade jag ändå idag. "Min" frisör i New Market (450 invånare) där jag klippte mig 2007 hade precis stängt för dagen när jag kom fram. Jag lyckades dock förmedla en hälsning till henne via grannen, som kom fram och undrade vad jag höll på med när jag fotograferade mig framför frisörskylten.


Ingen klippning 2012 hos Nancy.        Klippning hos Nancy 2007.

Dagens löpning blev 57 km, njutning i vartenda steg. Jag bor på Super8 i Clarinda och i morgon bär det av till Mt Ayr där ett ännu finare motell väntar.

Keep on running!

PS

Den riktige Steve heter egentligen Stephen Held och är motellägare i Broadus, Montana. Vi är vänner på Facebook och så här presenterar han sig själv:

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Pelle - 2012-05-16 08:12:07

Du skriver att motgångarna lär komma men hittills (och under de andra c-t-c löpen , verkar det gått hur fint som helst.

Du ligger hela tiden lite före %-mässigt jämfört med vilken dag du är inne på; när jag du börja "sakta ner". Visst hade du beräknat 105 dagar för detta?

#2 Ulf - 2012-05-16 08:40:09

Hej Björn, Jag har noterat att nästan alla C-T-C löpare/gångare samlar pengar för en god sak. Får du några negativa kommentarer för att du inte gör det, utan springer för ditt egen höga nöjes skull?

#3 Jan Suneson - 2012-05-16 12:10:52

En bild säger ofta mer än 1000 ord. För att bilderna skall "platsa" in på bloggen måste de tyvärr "skalas" ner. Ofta kan man klicka på en bild och den öppnas då i ett nytt fönster i original storlek 800 x 600. Idag gick det tyvärr inte. Här är tre länkar direkt till serven. På den mellersta bilden "I Nacy's trädgård" kan du se hur långt våren har kommit i Iowa och även telefon boka en tid på salongen om du har vägarna förbi.

http://www.suneson.se/userfiles/image/DSCN1418.jpg

http://www.suneson.se/userfiles/image/DSCN1415%281%29.jpg

http://www.suneson.se/userfiles/image/Klippning%20,%20New%20Market,%20IAMG_4179(1)(1).jpg

Pelle
Sträckan 5200 km är en beräknad sträcka men visst ligger Björn något före sitt tidschema. Det kommer inte att ta 105 dagar men jag vill inte ännu avslöja "målgångsdagen". Vi mins säkert alla hur en krånglande dator sinkade Björn förra gången. Punkteringar och andra kärrproblem liksom en lättare skada eller förkylning kan också ställa till problem. Ohio, Pennsylvania och New Jersey etapperna är också något beskedligare.

#4 Björn - 2012-05-16 14:14:48

Ulf: Nej, jag har aldrig fått några negativa kommentarer för att jag bara springer för nöjes skull, tvärtom. Kanske är man lättad för att inte behöva skänka några pengar. Men visst har man svårt att förstå att detta kan vara roligt.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg