Kommentarer på Dag 61: Svenska flaggan på vagnen


Nu har jag två flaggor på vagnen- den amerikanska och den svenska. Den svenska fick jag själv tillverka.

Jag har inte velat skylta med att jag är utlänning. Men jag har tänkt om och nu sitter både den amerikanska och den svenska flaggan på vagnen. Det kommer jag ha nytta av, tror jag.

Det är av säkerhetsskäl jag inte velat avslöja min nationalitet. Risken för att bli rånad eller att jag skulle irritera folk i onödan är kanske större om jag visar att jag är svensk. Frågar någon om varifrån jag kommer hymlar jag naturligtvis inte om nationaliteten.

Men hur reagerar amerikaner egentligen? Jag rådfrågade min amerikanska släkting i San Francisco, Linda Feldman, och hon trodde inte att folk skulle reagera negativt, tvärtom. På Dollar General köpte jag däför idag lite tejp och tuschpennor och på Pizza Hut tog jag en kartongbit för att tillverka flaggan. Den ser lite tafflig ut men det får duga.

Det här skulle jag nog ha gjort långt tidigare. När jag nu lagt Nebraska och snart Iowa bakom mig lär det bli allt glesare med svenskar. Det ska ändå bli intressant att se om fler amerikaner med svenskanknytning nu kommer fram och pratar med mig.

Idag har Jan och jag bestämt att vi ändrar rutten något och i stället för att med bil ta mig över tullbron i Fort Madison, Iowa springer jag över Mississippi vid Keokuk. Där finns dessutom en cykelbana. Det blir visserligen en dag längre men fördelen är att vi kan korta en etapp som annars skulle bli närmare åtta mil. Jag ligger en dag före i programmet varför jag har råd med det här.

Cykelbana på bron vid Keokuk.          Jag tog in på South Fork Motel i Bloomfield.

Idag kändes det som om jag var ledig, bara 42 km att springa från Centerville till Bloomfield. Tyvärr fanns inga matställen, jo ett men det hade stängt. Jan är förlåten att han missade restaurangen, den var nämligen nyöppnad och fanns inte med på hans Google Maps. Luffaren passade också på att ta en slummer längs vägen.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Linda - 2012-05-20 08:54:13

Hej, Björn...
The two flags are a nice touch -- they really look good!! As you noted in your blog, there is always the chance of being robbed...we ALL face that. But I would be shocked if you encountered any hostility for being 'foreign'. As a well-educated white European -- you are not among those foreigners who are constantly maligned in our press and especially that part of the country.

Lycka till...
Linda

#2 lelle - 2012-05-20 11:06:49

Gott omen... Vit Volvobil följer gula gubben (högerfilen) över bron i Keo---. :)

#3 Jonas Wincent - 2012-05-20 16:00:33

Härligt Björn! Kul läsning! Lycka till.

#4 Peter Malmqvist - 2012-05-20 22:29:14

Hallå Björn! Har du vid något coast-to-coast (eller den första från norr till söder) råkat ut för någon form av brottslighet? Jag kan inte påminna mig att jag läst om det.

Lev väl!
/Peter

#5 Peter Malmqvist - 2012-05-20 22:33:39

...och tack för dina svar på mina förra frågor!

/Peter

#6 Peter Malmqvist - 2012-05-20 22:37:12

...och suveränt proffsigt med engelsk översättning (hittade flaggan)! Vilka bröder du har! En kartläsare och en redaktör. Lysande!

/Peter

#7 Jan Suneson - 2012-05-21 01:04:12

Peter
Jag kan inte heller komma på någon allvarlig situation. Passagen av Kansas City (2010) var rätt ruskig med fyllos i varje gathörn. På några solkiga "bordell" motell kan det ha varit nära. Flera gånger har Björn glömt plånboken på toaletten men den har alltid varit kvar när han återvänt. Årets tripp var först tänkt att starta i södra California och vidare genom New Mexico men Björn bedömde risken för rån för stor.

#8 Björn - 2012-05-21 02:40:25

Peter: Jan svarade så bra på frågan om brottslighet. Nej, det enda som kanske blivit stulet är en reflexväst jag hängde på vagnen utanför ett motell i West Virginia. Men kanske blåste den bara av, för vem vill ha en svettig reflexväst? Under löpet Chicago- New Orleans blev jag dock varnad för, även under dagtid, passera några fattiga områden. Nu löste det sig eftersom jag blev körd över den 42 km långa bron in till stan (på bron får inga fotgängare vistas).


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg