Kommentarer på Dag 63: Ã?r detta paradiset?


Jag springer längs Des Moines River. Här finns knappt någon biltrafik och det är lummigt ocvh vackert.

Sol, medvind och vackra omgivningar. Kan det bli bättre? Sista delen av Iowa är kanske det finaste partiet av hela detta coast to coast.

Idag var jag lite vild och busig och avvek från Jans planerade rutt. Istället för att följa den tämligen trista highway 2 vek jag in på en slingrande liten vacker väg, som följde Des Moines River. Jag har sprungit här förr så jag visste vad som väntade.

Jag kom till Bonaparte, en småstad med vackra stenhus från mitten av 1800-talet. Husen byggdes av mormonor på väg mot Utah.

Bonaparte, Iowa.

Nästa stad var Farmington där jag beställde in cola och vaniljglass på fat. Vad gott det skulle vara med jordgubbar till glassen. Jag har inte mer än tänkt tanken förrän en äldre man stiger in och delar med sig av sina jordgubbar han nyss plockat i sin trädgård. Nu om någonsin förstår jag att jag är i paradiset.

I Farmington stegade jag in på kommunkontoret och bad att få låna internet. Här flankeras jag av city clerk Nichole Jarvis och city mayor Janet Browning.

Och hur var det med försäljniingen av Hotel Manning i Keosaqua? Ägaren berättade att hotellet var svårsålt och att han begär 2,8 miljoner dollar. Kanske skulle man slå till?

Receptionen Hotel Manning, Iowa.      Enda gästeni matsalen.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jan Suneson - 2012-05-22 12:04:57

Det var ett bra vägval. Du förlorade högst någon km och fick ett extra matstopp i Bonaparte. Var det inte grusväg längs floden mellan Bonaparte och Farmington?

#2 Björn - 2012-05-22 14:59:46

Jag var på highway 2 mellan Bonaparte och Farmington så dör var asfalt.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg