Kommentarer på Dag 69: Drack 13 liter!


Skylten utanför en bank i Urbana, Illinois, visar 98 Fahrenhieit vilket motsvarar 37 grader. Min nya ökenkeps var toppen.

Ingen vettig människa är ute och springer en så här varm dag. Men jag sprang 66 km i 37-gradig hetta.

Nyhetssändningarna rapporterade om den varmaste dagen på över 20 år i Urbana, huvudstad i Illinois. Just den dagen lyckades jag pricka in. Men det gick förvånansvärt bra, jag gick knappt något men tog flera pauser, sov längs vägen och var ute i nära tolv timmar.

Morgonen började med att jag tankande mig full med nära två liter kall chokladmjölk. Under själva löpningen drack jag totalt 13 liter, mest kall sportdryck från min termos och kall cola från mackar och restauranger. Detta var nog "personligt rekord" i drickande.

Uppenbarligen klarar jag värmen bra. Fast särskilt skönt var det ju inte. Asfalten nästan kokade och där man lagat vägen med tjära fastnade skorna. Jag drack med jämna intervaller, i regel efter varannan kilometer. Att få i sig kall dryck är underbart. Ibland stannade jag till vid något hus och fick vattenpåfyllning. Just den här sträckan var annars ovanligt besvärlig med endast ett matställe.

Det är memorial weekend. Folk är lediga och man minns alla som stupat i krigen USA fört. Det är också en helg då många passar på att besöka släkt och vänner och vara ute i naturen. Jag möter flera bilar med racerbåtar på släp på väg till den stora kraftverkssjön Lincoln Lake jag nyss passerat.

Båtarna har nummerplåt.                   Inget hjälmtvång i Illinois, många kör barhuvat.

På den glest trafikerade state hwy 10 hör jag plötsligt dova  trummor och indiansk sång. Jag blir nyfiken och svänger av vägen och får bevittna ett lite udda memorial-firande. En grupp på kanske 20 personer är samlade utanför ett nybyggt hus mitt ute på landet och under ett träd sitter en grupp män och trummar och sjunger religiösa sånger från Lakota Sioux-stammen i South Dakota. Man har haft dessa träffar de senaste 20 åren och folk kommer från hela Illinois. Fantastiskt att jag fick uppleva detta och dessutom berätta lite om mitt coast to coast.

Indiansk sång. I mitten (ljus skjorta) ledaren, Gil Scovill.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Peter Malmqvist - 2012-05-28 08:55:14

Alltså, jag fattar inte hur du kan springa ett och ett halvt maraton per dag, dessutom i den värme som du beskriver. Därtill göra små avstickare, hit och dit och hinna skriva om, än det ena och än det andra. Och ovanpå det ha en entusiasm som smittar av sig ända till Sverige. Jag har ingen hatt kvar att lyfta på, för det börjar bli ganska varmt även här i Stockholm, så jag får fundera ut något annat, för att hylla din prestation.

Keep up the good work!

/Peter

#2 Erik - 2012-05-28 09:18:55

Jag håller med Peter, enastående!

#3 Per S - 2012-05-28 13:02:18

Björn - vad tyckte "indiangänget" om ditt upptåg?

Tyckte de att du är galen eller...speciellt med tanke på värmen.

För en vanlig dödlig framstår ju ditt C-to-C som högst omänskligt och samtidigt fantastikt!

Läste de någon indianbesvärjelse för din fortsatta färd*?

Kör hårt Björn!

#4 Jan Suneson - 2012-05-28 15:17:26

Det är kanske dags för årets "Running Bear" nu. Hade Björn varit indian hade han säkert hetat Springande Björnen.
Jag är en extrem country samlare och Björn har på äldre dar också börjat lyssna på countrymusik från de gyllene åren 1960-1975.
http://www.youtube.com/watch?v=VQ3XUM9gUG4

#5 Björn - 2012-05-28 15:51:11

Peter: Ska man ha någon chans att klara det här måste man nog våga göra avstickare, prata med en massa människor och inte bara vara koncentrerad på löpningen. Jag försöker att inte irritera mig på något och rutinen har jag nog stora nytta av; jag vet att det mesta brukar ordna sig även om det för tillfället kan vara besvärligt.
Per S: De verkade gilla vad jag gjorde. "Be safe" är vad människorna alltid säger när vi skiljs. Jag fick en specialgjord t-shirt av dem, den får bli min turtröja.
Jan: Det var en rolig och riktigt töntig video!

#6 Jonas Wincent - 2012-05-28 23:22:52

Tack Jan för en fantastiskt visuell upplevelse!

#7 Björn - 2012-05-30 15:16:59

#1 Linda - 2012-05-28 21:55:52

I am thinking of the meteorological extremes you've endured in just 3 months -- the ice and snow in Huntsville to 36ºC in Illinois on Sunday! Truly admirable!! Over the next few days the temperature is supposed to cool down a bit and if the weather forecast is truly correct, Monday brings rain.

Keep on running!

#2 Tom Isaacson - 2012-05-29 06:22:29

Hej, Björn. FYI, Springfield is the capital of Illinois, not Urbana.

#3 Björn - 2012-05-30 15:10:55

Tom (one of my Steves): Yes, shame on me. I should have known it.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg