Kommentarer på Dag 70: Lycklig pojke, olycklig kvinna


Lycklige Chris Spanglo med sin reklamskylt i en gatukorsning i Urbana. Kvinnan däremot klagade över att hon inte får några jobb.

-Oh boy, I earn 8 bucks per our, säger 15-årige Chris Spanglo spontant. Han står där med sin reklamskylt i en gatukorsning och känner sig nyrik.

Levande reklamskyltar är inte så vanliga i Sverige men här ser man företeelsen överallt. Ibland kan det handla om rena förnedringen, personer som en stekhet dag står i kycklingdräkt utanför KFC och viftar vilt med armarna.

Jag har precis checkat ut från motellet då jag får syn på Chris. Han berättar att han ska stå där åtta timmar. Det kommer att bli över 30 grader men han har försett sig med solglasägon och skärmmössa och kompisen ett stycke bort har en kylväska med dricka. Just där Chris står finns ett träd som ger lite skugga men hans dag kommer att bli lika lång och jobbig som min.

En kvinna kommer förbi och verkar nästan avundsjuk på plaktbärarnas lön.

-Jag får inga jobb trots att jag har körkort, klagar hon och försvinner över övergångsstället.

Alldeles intill ligger ultralöparen Rune Larssons "favoritmotell", motellet med det omskrivna skotthålet och blodfläckarna på väggarna. Jag kan inte låta bli att titta in och ställa några frågor till ägaren. Han verkar helt oförstående till mitt morbida intresse. Kvällen innan har jag sonderat terrängen lite och fått höra att på det här motellet ska jag inte bo, där bor mest skumma typer. Man kan då tro att priset skulle vara därefter men Courtesey Motel tar 45 dollar natten inklusive skatt, billigt men inget rövarpris.

Courtesy Motel, Urbana, Illinois.         Paus på gamla banktrappan i Fithian, Illinois.

Idag var det något svalare men luftfuktigheten var högre varför dagens löpning på 62 km från Urbana till Danville var nästan lika krävande som gårdagens. Men det riktiga trevliga var att det vimlade av små samhällen där jag kunde göra kortare matstopp. Slingrande vägar och lummigt gjorde resan dessutom vacker.

Imorgon händer något speciellt. Vad tror ni det kan vara?

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Staffan - 2012-05-29 07:30:31

Jag kan inte komma på något annat än att du har klarat av 3/4 av sträckan.

#2 Nanna - 2012-05-29 07:56:13

Gränskorsning över till Indiana kanske?

#3 Johan Myrsten - 2012-05-29 13:51:56

Hej Björn,
jag har ingen bra gissning på vad som händer i morgon. Däremot har jag en fråga som du nog har fått då och då: blir du aldrig förkyld?
Du verkar har en beundransvärd järnhälsa, och väl är ju det!
Grattis till att du nu bara har en fjärdedel kvar!
Bästa hälsningar,
Johan

#4 Uhlie - 2012-05-29 13:52:45

Indianapolis , vädret blir bättre , 3/4 AVKLARAT . hemma körde jag runt hellas gården 10 grader kl 08.00 sol . grymt bra så här långt

#5 Rune Larsson - 2012-05-29 18:42:21

Om föreståndaren till Couresy Motel inte förstod ditt intresse för vad som fanns i rummet jag hyrde där måndagen den 14 juni 2004 kan jag skicka honom bilder på blodfläckar och papperstussen som satt i kulhålet. Hade de förresten kvar $5 deposition för att få bo i detta unkna hotell?

#6 Rune Larsson - 2012-05-29 18:50:10

Danville, dit du är på väg, var en sliten stad. En kontinentcyklist jag mötte efter Urbana tipsade att det fanns ett skabbigt motell vid östra utfarten ur staden. Om du fortsätter lite till ser du ett gigantiskt fängelse på höger sida vägen. Det har gått dokumentärer på Discovery och National Geographic Channel om det. Strax därefter, en kilometer in i Indiana, ligger ett jättefint motell, Oakgrove, i en ekdunge, passande nog. 67 kilometer från Courtesy Motel och en värld och ett fängelse emellan i känsla att vara där.

#7 Jan Suneson - 2012-05-29 20:45:04

Rune var bodde du i Crawfordsville. Björn vill helst slippa tarmen upp till de fina motellen vid motorvägen. Brandmyndigheterna har stängt The Lew Wallace Inn. Riviera Motel där Björn bodde förra gången ligger också lite utanför årets rutt. Crawfordsville Motel, Indianapolis Road ligger bra till men ingen svarar i telefonen. Kanske du vet något annat "loppemotell" i C?

#8 Markus Björnström - 2012-05-29 20:50:40

Heja, Björn!
Hur undviker du salt- och mineralbrist i värmen? Saltar som en galning på pommes fritsen - eller?
Och hur många par skor har du slitit ut på turen? Byter du mellan olika modeller eller håller du fast vid samma sko hela resan?

#9 Linda - 2012-05-29 23:51:50

Jan....... There is a Motel 6 in Crawfordsville -- http://www.motel6.com/reservations/motel_detail.aspx?num=4472 and a Ramada Limited ...recently renovated. http://www.ramada.com/hotels/indiana/crawfordsville/ramada-limited-crawfordsville/hotel-overview?reg=Local-_-all-_-RAM-_-all&cid=IP_Local&wid=local

#10 Jan Suneson - 2012-05-30 02:31:18

Linda
That motel is also located 2.5 miles northwest of downtown near Crawfordsville up at Interstate which means 5 miles extra for Björn. I think he will find Crawfordsville Motel in the city and I hope it is still running.
Thanks anyhow

#11 Björn - 2012-05-30 05:47:24

Staffan, Nanna och Johan: Ni har alla rätt, passerade gränsen till Indiana och har nu gjort 75 procent av totalsträckan.
Johan: Har sluppit såväl förkylning som matförgiftning. Jag är noga med handhygienen och kan skölja händerna även mitt ute på vägen.
Rune:Jag bodde påSuper8, så långt öster ut du kan komma, nära motorvägen.Jo, fängelset kände jag igen från första trippen. Vågade inte stanna till där.

Markus: Jag bör nog snart börja blanda saltdrinkar, det gjorde Rune Larsson. Två par skor har bytts, räknar med att det blir totalt fyra, ett par mindre än tidigare eftersom det varit svalare. Jag har tre par skor igång och byter alltid när jag sprungit halva sträckan.

Jan; Jag blev tipsad om Rivera Motell som
ligger någon km söder om centrum, där bor jag nu. För femår sedan övernattade jag på en campingplats vid infarten till stan.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg