Kommentarer på Dag 74: Cyklar men inga cyklister


Dean Miers i Yorktown har samlat på sig 200-300 cyklar, som han reparerar och säljer.

Det var i Wyoming vintertajtsen byttes mot kortbyxor. Idag togs tajtsen fram igen. Tolv grader är inte särskilt kallt men att jag fryser beror kanske på att jag magrat.

Nej det räckte inte med vantar, långärmad tröja och löparjacka. På sista etappen idag till Muncie, Indiana, var jag tvungen att också täcka benen. Ändå frös jag. I morgon lördag utlovas varmare väder.

I Yorktown stannar jag till och pratar med den 64-årige pensionerade yrkesmilitären och polisen, Dean Miers. I en nerlagd bensinstation, fd Union 76, säljer och reparerar han cyklar. Jag hajar till när jag ser hans enorma lager av cyklar som står huller om buller.

-Jag vet inte hur många det är, kanske 200-300. Det här är min hobby.

Att vara cykelhandlare i en amerikansk småstad måste vara tufft. Jag ser få som cyklar, ännu färre som joggar. Dean kollade däcken på min kärra och konstaterade att de nog inte var i bästa skick. I nästa vecka byter jag till nya däck.

Totalt blev dagens distans 62 km.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Håkan - 2012-06-02 18:22:43

Kul att följa dig! Läser varje dag.

#2 Per S - 2012-06-02 20:23:52

Det var rätt så tuffa förhållanden på Stockholm Marathon idag. Drygt 3 grader vid starten och det höll sig kring 4 grader mest hela dagen, hällregn och mycket kraftig väst-nord-västlig vind.

Själv frös jag så att jag skakade när jag kom i mål. Den varma duschen blev dagens höjdpunkt, förutom att komma i mål förstås!

Kör hårt Björn!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg