Kommentarer på Dag 80: Backarna har börjat


Vackert men inte lättlöpt. När jag om några dagar når Appalacherna blir backarna ännu värre.

Appalacherna är också kust till kustlöparnas fasa. Det går upp och ner hela tiden och snart ska jag stångas med denna besvärliga bergskedja.

Idag fick jag en förvarning om vad som är att vänta. Dagens etapp på 50 km till Econo Lodge i Zanesville, Ohio, betod av många och långa backar. Jag gick upp för de flesta, ville inte trötta ut mig i onödan efersom jag haft några jobbiga dagar. Soligt, delvis medvind och en tupplur längs vägkanten förgyllde dagen.

När jag var inne och handlade blåbär och vindruvor på Kruger i Hebron kom en man fram till mig.

-I saw you running this morning. God bless you, I shall pray for you, sa han och överräckte sitt vistkort där det stod Georg Lathman, evangelist.

Det är många amerikaner som ber för mig. Jag tänker på det ibland när det går tungt och då känns det lättare. På förra löpet var det en flicka på kanske 13 år, som på en bensinstation i Georgia kom fram och sa att hon ska be för mig. Det är rörande!

Blåbär är både god och nyttig mat för en löpare. Fast den odlade varianten smakar inte lika gott som vilda blåbär.

Keep on running!

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Anders - 2012-06-08 07:34:02

Hej, jag är mycket imponerad av din löpning! Många mil varje dag springer du. Lycka till med avslutningen!

#2 lelle - 2012-06-08 08:26:04

Kul att höra, för här får inte ens skolavslutningen längre innehålla religiösa inslag som bön, välsignelse etc. Var uppe på radion i morse. Tragiskt, ska vi bli muslimer ?

#3 Andre' - 2012-06-08 08:47:09

Gott att du väl hand om dig. Givande & intressant följa din inspirerande & imponerande resa!

#4 bella - 2012-06-08 10:53:19

Jag har precis läst ut Marshall Ulrichs bok Running on empty, väldigt fascinerande och inspirerande. Det gick inte att undvika att tänka på dig när jag läste boken. Marshall får hjälp med precis allt under sitt lopp, han behöver inte tänka på något annat än löpningen. Ingen oro för övernattningar och mat osv. Nu sprang han drygt 2 marathon om dagen.

Är det något du skulle tänka att göra, att springa så långt varje dag? Med eller utan assistans på vägen? Marshall har ju opererat bort sina tånaglar, så jag måste fråga dig... hur mår dina fötter efter dina strapatser?

Ha en fortsatt trevlig löpning!

#5 Erik - 2012-06-08 11:30:26

Goda blåbär för en björn!

Keep on running!

#6 Jan Suneson - 2012-06-08 13:54:34

Blåbär och det kulliga landskapet som Björn nu befinner sig i blir ju "Blueberry Hill". Här är ett roligt klipp, som har setts av över 2 miljoner tittare, faktisk fler än Fats Domino's version.
http://www.youtube.com/watch?v=IV4IjHz2yIo

#7 Jope70 - 2012-06-08 20:43:22

Heja heja heja.
När det är jobbigt och tungt behöver du ett par extra glada tillrop hemmifrån.
Det är fortfaqrande väldigt skoj och följa din resa fram över kontinenten. Jag hoppas och tror att du snart känner dig piggare igen.

#8 Björn - 2012-06-09 03:32:05

Bella: Åtta mil om dagen skulle jag inte klara, inte ens med följebil. Men sex mil skulle kanske gå med följebill. Men jag tror att jag ligger på exakt rätt nivå nu, d v s i snitt 53-54 km om dagen. Det ska ju vara roligt också. Mina fötter mår utmärkt, inga blånaglar eller andra problem. Förstår faktiskt inte varför man ska behöva få det om man är vältränad. Måste också läsa Ulrichs bok.