Kommentarer på Dag 81: Lyxlirare för en dag


En luffare i jacuzzin på Comfort Inn i Cambridge, Ohio. Det här är inte min stil men någon gång måste man ju utnyttja de fina motellens faciliteter. Fast löpbanden springeer jag aldrig på.

Från botten till toppen. Med snart 80 motellnätter har jag sett det mesta USA kan erbjuda i motellväg. Idag var det toppen.

Vilken underbar fredag jag fick. Soligt, 28 grader, vackra vägar, gott om små samhällen där jag kunde stanna till och äta och bara 40 km att springa. Jag tog det riktigt lugnt och blev sittande länge på McDonalds i Pleasent Grove. Där kom jag i samspråk med flera matgäster, som frågade en massa om min löpning. Jag passade också på att sprida mina visitkort så nu har jag kanske ytterligare några läsare på bloggen.

Jag talade också med en av de anställda, en kvinna i 40-årsåldern som arbetat inte mindre än 23 år på McDonalds. Hon berättade att hon gärna arbetat heltid men det tillåter inte företaget. Hon kan inte leva på lönen, några andra jobb går inte att få men med bidrag från en äldre släkting går det runt. Fast familj och barn är inte att tänka på.

-Det är fattigt här. Ingen framtid. Och jag har diabetes, beror kanske på kosten och för lite motion.

Hon ställde en massa frågor om hur vi har det i Sverige. Till skillnad från många amerikaner hade hon varit i Europa (Schweiz) och skulle gärna vilja återvända. För att muntra upp henne lite berättade jag om allt jag gillar i USA, främst den vänliga befolkningen  men också bland annat McDonalds. Uppenbarligen tog hon intryck för en timma senare körde hon ut och mötte mig på vägen och överräckte en pinnål från McDonalds. Jag blev rörd, kramade henne och lovade att jag ska bära nålen i löparkepsen hela vägen till Atlanten. Nu har jag alltså två pinnålar i kepsen.

Ohio med Zanesville har varit cenrum för den konstnärliga keramiktillverkningen i USA. Tillgång på gas, bra vattenvägar och passande lera  har bidragit men idag finns bara en handfull tillverkare kvar. Kina har tagit över.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Kalle B - 2012-06-09 10:21:10

Björn, vet inte om du har uppmärksamamt detta.

Men i kommentarsfältet till ett av de översatta inläggen så är det en "murvel" som vill komma i kontakt med dig för en intervju vid målgången i Ocean Grove länk

#2 Robert - 2012-06-09 11:38:41

postade en fråga på "Dag 68" som jag inte fick svar på så jag gör ett försök till :)

"Lite personlig fråga kanske, men hur gör du med dom stora" toabesöken..? Smiter du iväg från motorvägen och gör det bakom träd eller försöker du hålla ut tills du är framme på bensinmackar/lunchställen? Hur ser procent fördelningen ut mellan utomhus / inomhus?"

kämpa på nu sista biten!

#3 Jan Suneson - 2012-06-09 12:06:25

Jag tror att dom sker på motellen innan avgång och vid framkomst. Skall bli internsant att se vad Björn svarar.

#4 Jonas Wincent - 2012-06-09 13:21:15

Det är rörande att höra om den enorma positiva atmosfär du möts av där borta, kul! Du tänker väl på att ta det lugnt när du badar? Det finns ingen badvakt i tjänst, allt enligt skylten på väggen, undrar hur många svenska hotell som kör med den varningen i hotell badet?

#5 Björn - 2012-06-09 15:02:30

Kalle: Missade medelandet.Tack.

Robert: Trodde jag svarade. I USA är man prydare än i Sverige så diskretion gäller. I skydd av vagnen kan jag alltid kissa mitt på vägen oavsett om det kommer bilar framifrån eller bakifrån. Detta görs ofta med efterföljand ehandtvätt. De andra ärendena uträttas på mackar och restauranger, i undantagsfall i vägdiken, vägtrummor och buskage. Procentfördelningen gissar jag kan vara 80 procent ute och 20 procent inne.

Jonas: Det som förvånade mig var att poolbesökarna inte kunde duscha före. "Det är ändå så mycket klor i vattnet", sa en kvinna när jag frågade.

#6 Erik - 2012-06-09 18:38:43

Känner du dig trött så ät mer. Du återhämtar dig snabbare och minskar risken för skador.

#7 Björn - 2012-06-10 03:30:04

Erik: Så är det säkert. Vad jag ändrat under detta coast to coast är att äta omedelbart när jag nått dagsmålet. Jag försöker också äta mera. Gissar att jag behöver minst 50 procent mer kalorier nu.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg