Kommentarer på Dag 83: Hjärnfrossa och svimfärdig


Ett glädjehopp vid delstatsskylten, som satt vid första bron över Ohiofloden.

Det var drygt 30 grader idag så jag prövade en isdrink på Dairy Queen i Clarskville. Den knockade mig- jag blev svimfärdig, fick lägga mig på en soffa och trodde jag skulle dö.

Riktigt otäckt det där. Jag drabbades av fruktansvärd huvudvärk under 10-20 sekunder och ville bara skrika efter varmvatten att dricka. Men medan jag låg halvt medvetslös på soffan tänkte jag att jag var ju helt okej när jag steg in på restaurangen så det var säkert inget farligt. Efteråt pratade jag med två personer och alla kände igen symptomen.

-Det är vanligt här när man äter kall glass eller is. Vi kallar det för brain freeze.

Jag hade beställt in en "Artic Rush", en issörja med citronsmak och som skulle intas med ett sugrör. Det var sista gången jag tar den drinken.

Jag är nu i West Virgina efter 61 km löpning från Barnesville, Ohio. Det här var en av mina tuffare etapper, mycket backar men värmen verkar jag ändå klara bra, trots problemen med drinken. Min gps visade mig också fel i Wheeling där det blev en hel del irrande och inte fick jag hjälp av en person som påstod att jag kunde springa över en motorvägsbro som säkert varit avstängd de senaste 20 åren. Skulle jag korsa den hade jag behövt en machete för att ta mig igenom all sly.

Fantomen i Morristown.                     Clarksville, Ohio.

Andra bron över Ohiofloden.                Fullt på"Runes" motell, blev dyrt Super8.

Tyvärr blir de två kommand etapperna ännu tuffare. Kanske måste vi göra en korrigering av den planerade rutten. Får se hur jag känner mig i morgon men just nu i skrivande stund runt midnatt känner jag mig rätt slak.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Pelle - 2012-06-11 08:05:14

Med tanke på att du ligger på grygt 87 % efter bara 83 dagar så kanske du med gott samvete kan dela upp de två kommande etapper i tre? Skulle du inte möta någon efter målgång dag 105 också? Är det inte dags att sakta ner lite då?

#2 Erik - 2012-06-11 08:36:08

Hejja pappa! Spela lite John Denver nu. Marianne hälsar!

#3 En annan Erik - 2012-06-11 09:01:02

Ät mer om du känner dig trött. Att dela upp återstoden i ytterligare en etapp var ett bra råd av Pelle. Hälsa/välmående framför allt.

Symptomen du upplevde berodde på att blodkärl i pannan expanderade av den ökade tillförseln av varmt blod för att kompensera för den kylande effekten av glassen. Brain-freeze eller hjärnfrossa är ganska missvisande, det är snarare tvärtom.

#4 Jan Suneson - 2012-06-11 12:33:10

Tyvärr ligger inte motellen riktigt där man vill att de skall ligga. Det är det som skiljer Björns löpning från alla de som har en följebil. Just nu har Björn 4 riktigt tuffa etapper framför sig. Dagens 60 km går att dela i två (40+20) men de två första Appalach etappen (onsdag-torsdag) kräver "Stevar" om de skall bli tre. Att fixa Stevar är också energikrävande och kan bli dyrt. Att Björn ligger på 87 % betyder inte att han ligger före i tids planering. Snittet på de sista fyra Appalach etapperna ligger på "bara" 33.5 km och de sista etapperna innan mål är också korta.
Jag tycker mig också märka att det inte bara är terrängen som går upp och ner från dag till dag. Antagligen springer Björn 60 km idag och vi läser imorgon att han kände sig "urstark". Helt säkert är att Björn i år är bättre rustad att klara de sista 10 % än han var 2007 och 2010 (riktig kris). Att lägga in en vilodag efter första bergsetappen kan också vara ett alternativ.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg