Kommentarer på Dag 86: Appalacherna börjar


Jo, jag lever trots utebliven rapport igår. Bodde på ett riktigt uselt motell där internet inte fungerade. Det var lite kusligt eftersom jag fruktade att det var fel på min dator.

Ja det är hemskt vad jag är beroeonde av datorn. Jag satt fast på Melody Motor Lodge i Connelsville, ett motell där det är glasruta i receptionen, sladd på fjärrkontrollen så att ingen ska ta den, nersuttna möbler och en massa klisterlappar på väggarna med upplysningar om vad man inte får göra. Kort sagt, värsta "Runemotellet",  dessutom långt utanför stan.

Där satt jag smått förtvivlad, visste inte ens vart jag skulle springa nästa dag. Jag fruktade att det skulle bli samma datakris som under löpet 2010. Men jag kunde ändå sova gott efter tuffa 52 km. Kanske var det inte så farligt, datorn hade ju fungerat några timmar tidigare?

Gud ske pris för McDonalds! När jag nu på morgonen startar datorn på McDonalds i Connelsville får jag internetkontakt. Och jag vet vart jag ska springa. Det blir mycket tufft idag eftersom det är nu de riktiga Appalacherna börjar. Men dessbättre har jag ett fint motell att se fram emot, Comfort Inn i Somerset.

Jag får ta en funderarepå hur jag ska bli mindre internetberoende. Helt klart måste jag lägga in alla etapper i min gps och skriva ner mer på papper. Andra lösningar?

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Johan - 2012-06-13 15:32:30

Riktiga kartor, penna/papper och gedigna förstudier (avstånd, kolla motell osv.) för att minimera teknikberoendet.

#2 Jan Suneson - 2012-06-13 17:26:00

Skönt att du har kommit till rätta, jag började bli lite orolig.
Jag känner mig lite skyldig till Melody Motor Lodge men enda alternativet i "hålan" var ett annat dyrt B&B med sänghimmel och guldkranar. På MMLs hemsida skryter man med fritt Internet och familjärt miljö.
Johans förslag med papperskartor o.s.v. är att ta flera steg bakåt. Däremot bör du förse din dator med ett mobilt bredband att ta till i nödlägen eller då du måste kolla "körnoterna" utanför Wi-Fi zoner.
Alla kust till kust löparna fruktar Appalacherna. Årets passage kommer dock att bli mycket enklare än 2007 även om dagens etapp är riktigt tuff.
Efter dagens mat stopp väntar en stigning på över 400 m under 7 km eller en kategori 2 stigning på Tour de France.
Om du har ett bra Internet kan du springa med Björn på dagens bergsetapp. Klicka på 3D i körbeskrivningen. Har du inte modulen Google Earth i din dator får du en uppmaning att ladda ner den. Stanna ibland och använd Gula gubben och du får en god bild av Björns "helvete". Du kan konstatera att vägrenen är nästan obefintlig på vissa sträckor och Björn det kan finnas en Cola automat på rastplatsen efter den värsta stigningen. Det är så jag jobbar med Björns "körnoter"
Kartlänk till dagen etapp
http://goo.gl/maps/3IuI

#3 Johan Myrsten - 2012-06-13 23:45:55

Hej Björn,

tänk att du "bara" har en tiondel kvar nu. Hoppas förstås att det fortsätter att gå riktigt bra för dig!
Själv har man ju nästan blivit lika beroende av att läsa dina välskrivna rapporter som du är beroende av att ständigt löpa vidare.
Av någon anledning får det mig att tänka på en ofta citerad rad ur Odysséen: "Natten gick hän, och det grydde till dag, och de seglade ständigt." (Andra sången, sista meningen).

Så, ett fyrfaldigt leve för dig så här långt! Och ett leve även för dina närmaste som hjälper dig på distans!

Bästa hälsningar,
Johan


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg