Kommentarer på Dag 90: Utah min favoritstat


Utah tar förstapriset för sin storslagna natur och vänliga befolkning med mormoner. Hit vill jag återvända. Bilden från mitten av april.

Alla amerikanska delstater har sin speciella charm. Men Utah tar ändå priset. Vackrare natur har jag nog aldrig sett och hjälpsamheten hos mormonerna glömmer jag aldrig.

Äventyret är snart över, bara en löpvecka kvar. När jag blickart tillbaka på de hittills elva delstater jag sprungit i (New Jersey blir tolfte) framstår alla stater i ett ljust skimmer. Naturen och människorna har har varit helt fantastiska och det är svårt att rangordna delstaterna ur ett löparperspektiv.

I topp kommer följande:

# Utah

# Oregon

# Pennsylvania

# West Virginia

I mitten hamnar:

# Idaho

# Nebraska

# Illinois

# Indiana

# Ohio

I botten:

# Wyoming

# Iowa

Topplaceringarna intas av rena bergsstater. Visst är backarna jobbiga men den storslagna naturen kompenserar. Att vackra Iowa hamnar sist beror på de dåliga vägarna utan vägren. Norra Wyoming där jag tidigare sprungit skulle också få en topplacering men södra delen där jag nu sprang var trist och jobbig.

Det finns två stater jag knappast återvänder till: Kanasas och Oklahoma. 2008 var Jan och jag här (Jan på rolerblades) och vi blev båda besvikna: inget att se, platt och trist och det luktade koskit över allt.

Tänk vad roligt det skulle vara att ha sprungit i alla delstater! Kanske kan det bli verklighet. Jag har lösa planer på att att springa längs hela östkusten och då plockar man många stater. Och varför inte ett nytt coast to coast?

...

Går för stupade och sårade soldater (Wounded Warrior Project). Den här gruppen mötte jag på vägen till Chambersburg och de planerad att gå 30 miles (48 km).

Dagens etapp till Chambersburg blev kort, 37 km. Här ligger jag på ett sunkigt Days Inn, en kedja som annars har fina motell. Jag är förresten en motellskandal på spåren. Motellkunder snuvas på sina lojalitetspoäng, återkommer när jag vet mera.

På måndag Gettysburg med besök på fin glassbar. Livet leker!

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Per S - 2012-06-18 14:39:20

Björn - du borde bli optimistkonsult och låta andra smittas (inte bara via din blogg) av din underbara inställning och tro på att allt löser sig till det bästa!

Kör hårt Björn.

p.s Det blir trist att inte kunna läsa om dina äventyr varje dag när du nått målet.

#2 Jan Suneson - 2012-06-18 15:06:38

En liten tävling
Björn har faktisk satt sin fot i minst 5 stater till Vilka?
Svaret kommer imorgon

#3 Arnold - 2012-06-18 20:27:58

håll ut nu Björn målet är i sikte - fantastiskt vilken bragd - 3 ggr CtoC . Pratar mkt om dina bravader med vänner, bekanta och kolleger - och nämnar ofta din hemsida.

Ja som jag också skrev tidigare precis som Per S - kommer att sakna dina äventyr efter 25 juni - men du har säkert nåt i bakfickan...

Löp wähl !!

#4 Ulf - 2012-06-19 09:29:01

Har du aldrig funderat på att springa från USA:s västligaste punkt Cape Alave, Washington till den östligaste West Quoddy Head, Maine?
Eller varför inte Nya Zeeland från Norr till söder. Ett vackert land med trevliga människor och tätt mellan motellen.

#5 Ulf - 2012-06-19 14:05:30

Jo Nya Zeeland har jag funderat på men avskrivit Australien. Är det verkligen motelltätt på Nya Zeeland?

#6 Björn - 2012-06-20 06:55:36

Björn skulle det ju stå i rubriken ovan.

#7 Ulf - 2012-06-20 09:33:33

Att hitta boende inom 4-6 mil på Nya Zeeland lär inte vara några problem. Vi bilade från norr till söder utan att ha bokat något innan och hittade alltid boende. Vi var dessutom 7 personer. Australien skulle jag inte välja heller.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg