Kommentarer på Dag 92: Countryn förenade oss


Jack Humphrey är en riktig countrydiggare. Han gav mig några cd-skivor med musik han trodde jag skulle gilla. Får spela dem när jag kommit hem.

Jag gillar countrymusik. Det gör också Jack Humphrey. Tänk vad lätt det är att få nya vänner i Amerika!

När jag vid lunchtid kommer till den lilla staden Abbotstown i Pennsylvania står några personer och hejar på mig. En av dem är Jack, en av Jans många countryvänner som han utväxlar musik med. Jack och sällskapet bjuder mig på en braklunch typ eat till you drop.

När vi skiljs tar Jacks hustru Anna upp en liten Sverigeflagga hon sytt enkom till mig. Rörande! Samtidigt uppmanar sällskapet mig att vara försiktig när jag kommer till grannstaden York. Jag får veta att det sker många mord i den staden och att motellet jag bokat kanske inte har det allra bästa klientelet.

Anna och Jack Humphrey och Ruth och Howard Younger var mina lunchvärdar. Trots att vi inte kände varandra blev vi snabbt bekanta.

Efteråt blev jag nyfiken på vad jag fick höra om brottsligheten och kollar upp hur läget är i just York, en stad med drygt 40 000 invånare. Statistiken förskräcker! Här sker minst 10 mord om året, 300 rån, 50 våldtäkter, 100 fall av misshandel och 500 inbrott. Malmö med alla sina mord framstår som rena idyllen.

När jag sprang in i York på West Market Street fick jag jag mina föraningar; delvis slum, tatuerarsalonger, trottoarer som är i mycket dåligt skick och människor som bara står och hänger  i gathörnen eller sitter i undertröja och röker utanför sina bostäder. Någon skriker efter mig och jag ökar farten. Men York kan liksom så många andra amerikanska städer snabbt byta ansikte bara man kommer några kvarter bort. Citykärnan är riktigt vacker även om en del butker står tomma.

West Market Street i York, Pennsylvania. Många är syssloläsa och några verkar mer eller mindre utslagna.

Dagens etapp till York blev 45 km. Morgondagens kan bli mycket tuff. I väderrapporten talas om en "crazy hot, humid day" med som högst 32 grader. Det blir till att tanka kyltermosen full med gatorade.

Keep on running!

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jan Suneson - 2012-06-20 13:52:41

Björn
Idag blir det varm säkert runt 35 på eftermiddagen men du har en svag medvind men möjligheterna till raster, dricka och mat är många. Bron över Susquehanna River är också mäktig. Kanske får du sällskap över den.
Undrar om gubben är liggande när du lämnar motellet (bilden ser ut att va tagen utan för Björns "härbärge")

#2 Ulf - 2012-06-20 15:12:09

Kul att du gillar country. Om du hade sprungit lite mer norrut i morgon hade du kommit till Wyomissing där Taylor Swift är född.

#3 Sven - 2012-06-21 00:18:33

'The sound of silence' och fåglars sång är bättre än den mesta musik, men country gillar jag också.
Jag kom på en sak. Du skrev ju för några dagar sedan att du köpt nya skor. Jag kommer ihåg en annons i Runner's World för ungefär 30 år sedan. En amerikan hade sprungit kust till kust i ett och samma par skor, om jag inte minns totalfel. Jag vill minnas att märket hette Keds. Jag hade säkert fått någon sorts bokstavsdiagnos om jag varit 30 år yngre... Smått sinnesjukt att komma ihåg sådant.. Keds verkar inte tillverka löparskor längre.

#4 Larry - 2012-06-21 02:48:33

Snart springer du in i Amish "central". Kring Lancaster bor de flesta och du kan se på vägen om de finns där för deras järnskodda hjul lämnar spår på vägarna. Mest på småvägar för de kör inte häst o vagn på freeways eller highways, så vitt jag vet. De pratar fortfarande tyska eller dutch som det felaktigt kallas i trakten.

Nu är du snart framme!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg