Kommentarer på Hemma igen


Backlöpning i Huvudsta. Jag har blivit långsam efter mina 98 dagars slölöpning i USA och måste nu försöka få upp farten genom att springa flera kvalitetspass.

Hemma igen. Skönt! Nu gäller det att återgå till de gamla rutinerna för att komma tillbaka till den form och mentala status jag befann mig i innan USA-löpet.

När applåderna tystnat och strålkastarna släckts är det lätt att bli nedstämd. Det är något som kan drabba författare, artister och andra som under en längre period ansträngt sig till det yttersta. Plötsligt är allt över och man känner sig tom. Det är inte ovanligt att just coast to coast löpare råkar ut för detta.

Själv har jag dessbättre inte haft några som helst problem. Är det slut så är det slut, har jag resonerat. Du kan inte leva på gamla meriter och du måste gå vidare. Mitt  "knep" har varit att fortsätta med löpningen som om inget hade hänt, keep on running, helt enkelt.

Det har därför inte blivit några vilodagar efter hemkomsten. Redan första dagen stack jag ut på en träningsrunda. Jag tror det skulle vara förödande att även under en kortare period ta paus, något som jag aldrig gjort. Nej, här gäller det att hålla fast vid rutinerna. Det innebär löpning minst sex dagar i veckan, ibland två träningspass om dagen, och totalt 10-15 mil i veckan.

En sak är säker: du blir ingen bra maratonlöpare efter att ha sprungit i genomsnitt 53 km om dagen 98 dagar i sträck. Det märkte jag direkt efter hemkomsten. Jag har blivit långsam och så fort jag ökar till strax över joggingtempo blir jag trött. Just nu klarar jag helt enkelt inte att hänga Stockholmsjoggarna.

Tyvärr (?) ska jag springa Stockholms Jubileumsmarathon om knappt två veckor. Jag har inga förhoppningar om att göra en bra tid där. Just nu består träningen enbart av kvalitetspass; backlöpning, intervaller, snabbdistans, fartlek med mera, mängden har jag ju redan och nu gäller det att få upp farten. Ur skadesynpunkt är det lite riskabelt, jag springer ofta dessutom två gånger om dagen men passen är korta och jag kör inte hårt.

Troligen återvänder jag till USA redan i september. Jag återkommer till den löparresan när detaljerna är klara.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 mialena (aka Helena från Nyköping) - 2012-07-02 13:27:00

Farten kommer tillbaka!
Jag ska också springa då, hoppas vi ses!

#2 Jonas Wincent - 2012-07-02 16:26:11

Jag klappar fortfarande, vi kanske syns på Jubileumsmaran, trots att du är "långsam" så springer du nog tyvärr ifrån mig i alla fall.

#3 Daniel N - 2012-07-02 19:49:38

USA i september låter spännande! Ser fram emot att läsa om vad detta kommer innebära.
Kanske får även jag se en glimt av dig under Jubileumsmaran. Vi lär ju passera varandra en bra bit före vändplatsen - Du på väg tillbaka och jag på väg ut ;) För även om du är långsam är du betydligt snabbare än jag... Lycka till!

#4 Magnus - 2012-07-02 22:23:40

Du får fortfarande mina applåder!!! Gör en bra sommar!!!

#5 JoPe - 2012-07-03 09:39:24

För alla oss andra är det i alla fall roligt att du ska springa Jubileums för då får vi chansen att se en "löpande legend" :D
Såg att vi till och med startar i samma startgrupp, så jag hoppas jag ser dig så att jag kan få ett snack med dig innan start.

Jonas Persson

#6 Barbro Nilsson - 2012-07-03 10:49:20

Ett stort grattis till en storartad prestation! Det har varit mycket intressant att läsa dina reportage från din löpväg.

#7 Helene - 2012-07-04 07:10:05

Önskar dig lycka till med träning,livet och maran.Du är en av mina bästa förebilder.

#8 Torbjörn - 2012-07-04 09:56:06

Grattis till ännu ett genomförd USA löpning, underbar prestation, det har varit underhållande att läsa bloggen om alla möte du har haft under din löpning.

Lycka till på Jubileumsmara vi syns där.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg