Kommentarer på Dag 3: Detta är Amerika


En baconburgare och 60-tals atmosfär får garanterat en svensk pensionär på gott humör.

Nere i dalen tutade godstågen olycksbådande. Men på Tonys Diner strömmade ljuv Elvismusik emot mig. Servitrisen skrek "comming soon, honey" och jag slog mig ner på en mintgrön vinylsoffa och beställde in en bacon burgare.

Lunchstoppet andades 60-tals nostalgi i kubik. Tonys Diner hade precis allt; pepitafärgade golvklinkers, på väggarna fastspikade 45-varvsskivor med Elvis, Beateles, Paul Anka m fl, affischer med skådisar som James Dean och Marilyn Monroe och i grannbåset en skylt från Coca  Cola med texten "Is quality your trust/ continue quality".

Klicka på bilderna för större storlek!

Snart var Tony vid bordet igen, ja inte ägaren för han var död sedan många år tillbaka. Servitrisen hette också Tony.

-Pappa ville ha en pojke men så kom jag. Det fick bli Tony ändå, skrattar servitrisen som var i 70-årsåldern. I USA är man aldrig för gammal för att jobba och Tony berättade att hon var inne på sitt åttonde år här.

Nostalgitrippen fortsatte efter måltiden. Vägen jag sprang på var nämligen gamla Route 66. Den kända vägsymbolen fanns målad lite här och där. Vägen hade två filer i vardera riktningen men knappast någon trafik alls .Alla bilar dånade fram på Interstate intill.

Sen var det slut på det roliga. Nu började det verkliga äventyret. När det var cirka tre km kvar till motellet och jag för första gången under den här trippen skulle upp på motorvägen mötte mig en skylt med texten "Pedestrians prohibited". Nåja, inte så farligt, jag kunde ta en liten sidoväg, visserligen dubbelt så lång.

Vilse i bergen! Smala och oerhört branta stigar men också otroligt vackert. Det här var en av det mest äventyrliga utflykter jag varit med om.

Men det var farligt. "Vägen" visade sig vara en stig och knappt ens det. Den korsade små bäckar, följde delvis banvallen och ständigt möttes jag av skyltar som varnade för att här fick jag inte vara. Jag vågade inte bli upptäckt av nästa godståg utan vek av på en ännu smalare stig. Gps:en sa att jag var på fel spår men stigen verkade ändå leda åt rätt håll. Nu bar det brant neråt, vagnen höll på att ramla utför bergssidan men jag redde upp situationen. Nu var jag så i gasen att jag kort efteråt rullade igenom en 200 meter mörk vattentunnel  (utan vatten) för att ta mig över motorvägen. Puh, jag var räddad! Några hundra meter bort låg en Mc Donalds och jag skymtade motellet.

Morgondagen kan också bli besvärlig. Mer eller mindre väglöst land väntar. Lite oroande det där med att jag inte fick springa på Interstate. Men det löser sig nog. Det gör det alltid.

Dagens distans 41 km.

Keep on running!




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 uhlie - 2014-04-27 08:47:35

ska bli kul att följa dig igen !!
önskar dig lycka till .
i går va det 18 grader i stockholm Isabella Andersson vann halvmaran på 1.16.02

#2 Svenne o Joel Ljungberg - 2014-04-27 09:38:00

Härlig stil man tar dagen som den kommer, Bra förebild för sonen. Han är väldigt imponerad.

#3 Per S - 2014-04-27 09:43:56

Björn - hur tänker du när du startar en ny dags löpning på morgonen? Etappuppdelar du dagen eller springer du bara på tills dagens löpning är gjord? Hur jobbar du mentalt när det är svåra förutsättningar med väder och andra försvårande omständigheter? Lycka till!

#4 Daniel Nilsson - 2014-04-27 10:30:33

Hej Björn! Otroligt imponerande äventyr du är ute på! Det ska bli kul att följa dig här på bloggen:-)
Mvh Daniel/ Eriks löpande granne

#5 Jan Suneson - 2014-04-27 12:31:22

Synd att jag missade Tony?s men förhoppningsvis hittar vi något liknande. Jag kan inte se några problem i morgon. Först 5 km på 138 och sedan 5 km ?dirt road? upp mot motorvägen där det finns en längsgående sidoväg med dålig asfalt.
Kolla på Goggles där du skall ta av (lämna 138) efter 5,1 km så du vet hur det ser ut. Det står en liten brun skyllt ? No Target Shooting..? Missar du ?avfarten? får du ett helvete och måste kalla på Linda.

#6 Lennart - 2014-04-27 14:00:57

När jag ser bilden på vagnen på den smala stigen tänker jag "skallerorm", men det kanske bara är jag :-).

#7 Björn - 2014-04-27 16:49:39

Per S: Det gäller att inte tänka alls . . . Ja, i alla fall inte oroa sig. Jag får leva mycket på rutinen; allt brukar lösa sig. Så tänker jag nog när problem uppstår. Och det gäller att ta det lugnt, inte förivra sig att man man själv eller utrustningen går sönder. Jag försöker också på morgonen gå igenom på Google Maps dagens etapp. Just idag är svårnavigerat vilket gör Jans kommentar nedan guld värd. Jag lägger in i min gps avtagsvägar, möjliga lunchstopp etc.
Jan: Tackar, tackar. Fortsätt gärna med detta.
Lennart: Varken kände eller såg orm. Däremot små ödlor som kilade fram over berget. Och små kaktusar blommade här. Vackert!
Uhlie: Det var väl ingen särskilt imponerande tid Isabella gjorde, den hade du väl slagit in din krafts dagar?

#8 Torsten - 2014-04-27 17:21:57

Kul att du hsr det bra. Jag kämpar med värmen i Florida, orkar bara kortare strävkor. Men kör även i sand. Mycket bad och sociala kontakter. Må väl!

#9 Barbro Nilsson - 2014-04-27 17:38:57

Lycka till på den nya USA-turen! Ska bli spännande att följa dig.

#10 bureborn - 2014-04-27 19:52:59

Fantastiskt vackert på den där stigen, om än lite väl äventyrligt kan jag tänka. Framförallt när man inte riktigt kan vara säker på vart stigen behagar mynna ut. Är interstate ofta förbjuden mark för fotgängare?

#11 Bjön - 2014-04-27 22:18:11

ånga amerikaner tror att det alltid är förbjudet att cykla, promenera, ja för den delen springa på Interstate. Men i alla de västradelstaterna fram till mitten av USA är dessa motorvägar öppna för fot- och hjulfolket. Det beror på att det knappt finns så mycket andra genomfartsvägar i ödebygden. Fast just här är det märkligt nog förbjudet vilket är oroande. Om några dagar ska jag nämligen ut på Interstate. Så var det planerat. Hustrun gillar nog inte att jag skulle få sitta en dag i buren även om jag själv gärna sett Amerika "inifrån". Men inte mer än en dag. Vilodagar är inte inplanerade.

#12 Torsten - 2014-04-27 23:01:19

Kul att du hsr det bra. Jag kämpar med värmen i Florida, orkar bara kortare strävkor. Men kör även i sand. Mycket bad och sociala kontakter. Må väl!

#13 Henrik Hansen - 2014-04-28 05:44:51

Björn, stort lycka till på turen. Jag är med hela vägen och ser framemot att följa ditt äventyr. Du är den tuffaste pensionär jag känner, GO EAST!

#14 Loranga - 2014-04-28 09:34:49

Hej Björn,
Jag upptäckte din förra tripp lite för sent, då du nästan kommit i mål. Nu ska det bli väldigt intressant att följa dig "live".
Sedan vill jag bara säga att du är en stor insperationskälla för många löpare ( och troligtvis även för ickelöpare). När min löpning i milspåret känns tungt brukar jag tänka att Björn Sunesson skulle minsann inte klaga.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg