Kommentarer på Dag 6: Här kunde äventyret ha varit slut


Highway Patrol har stoppat mig och tvingar mig av från motorvägen. Eftersom det inte fanns några andra vägar måste jag ta "dirtroads" genom öknen. Skulle samma sak hända imorgon?

Från närmast totalt kaos igår till idag någorlunda koll på läget. En nitisk polis kunde ha omöjgligjort hela USA-löpningen. Skulle jag inte få fortsätta att springa på motorvägen fram till gränsen i Nevada, ja då var det kört. Men nu tycks jag ha turskorna med mig.

Ja vad gör man om det inte finns  andra vägalternativ än just motorväg, i mitt fall Interstate 15? Fler smått vansinniga exepditioner i öknar utan riktiga vägar vill jag inte vara med om.

Eftersom jag inte vågade mig ut på motorvägen igen tog jag idag en 45-kilometersrunda upp i bergen för att fundera på saken. En ståtlig järnvägsstation här i Barstow, Kalifornien fick mig att bromsa in kärran. Det visade sig att där huserade Chamber of Commerse, vår motsvarighet till turistinformation och köpmannaförening. Jag la fram mitt lilla vägproblem efter att ha skrivit namnet i gästboken.

-Jag ringer Highway Patrol, sa Ann Eshelman och vips var saken löst!

Plötsligt var det ok att springa på motorvägen men först några mil utanför Barstow. Det har jag officer Spikes ord på. Jag får väl hala upp lappen om jag blir stoppad igen. Helt klart var de i alla fall en grov planeringsmiss av mig från början.

Nu får jag ihop pusslet igen, men utan cousin Linda som följechaufför fram till Las Vegas hade det inte gått.

Patsy Kellogg från Apple Valley gav mig vatten i öknen. No shooting?

Milen jag tillryggalade idag gör att jag imorgon kan starta längre fram på motorvägen. Lite hemsnickrade regler men jag vill inte "fuska" även om det här inte är någon tävling.

Ödsligt men ändå storslaget. Bilden från dagens turistlöpning uppe i bergen utanför Barstow.

Dagens distans: 45 km

Keep on running!




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Ulf - 2014-04-30 08:58:17

Varför denna extrarunda?
Det fanns ju betydligt genare alternativ närmare I15.

#2 Björn - 2014-04-30 09:20:33

Jag var bara ute efter att få ungefär samma distans som i körschemat och då spelade det inte så stor roll vart jag sprang.

#3 JB - 2014-04-30 13:58:29

Tittar man i Google ser det ut som att det finns väg(ar) hela vägen till Vegas parallellt med motorvägen (0,1-3km brevid). Antar att det är grusvägar men om din följebil tar bagaget borde väl det funka? Eller är det "fusk" att inte dra bagaget själv.

Nåväl om du nu har fått tillstånd så är det säkert ett bättre alternativ.

#4 Lennart - 2014-04-30 14:14:17

Bra Björn! Inget "fusk" :-).

Kul att se att du är på spåret igen :-).

#5 Jan Suneson - 2014-04-30 14:36:31

JB
Många av dessa ?småvägar? är inte farbara och slutar plötsligt i en sandhög. Även med en GPS tror jag att navigationen skulle bli omöjlig. Hjärnan hänger nog heller inte heller med när man skall korsa motorvägen ett antal gånger. Sträckan blir säkert också väldigt lång. Jag såg möjligheten i går med avrådde från att använda dom. Det fanns bättre alternativ om det inte hade löst sig.

#6 Sigrid Suneson - 2014-04-30 16:53:59

Skönt att höra att det verkar ha löst sig! Bra kämpat på ökenvägarna!

#7 Kevin Sharp - 2014-04-30 18:37:50

I think it is better to be "visible" and run where people will see you! If you have trouble it will be easier to get help. Now the Police know there is a Coast to Coast runner in their area so they should give you an easy time.

Seeing you run again makes me want to try the crossing again! Perhaps I will ask my wife tonight!

Good luck again Bjorn!

#8 Magnus från flyget - 2014-04-30 20:06:16

Hej Björn,
Riktigt skoj att träffa dig på flyget, ser att din resa redan gett dig några äventyr. Hejjar på för fullt.

Hälsningar
Magnus

#9 Peter Malmqvist - 2014-04-30 20:22:24

Hej Björn! Det är ju uppenbart struligare med vägvalet jämfört med dina tre tidigare C to C, men hur känns det i övrigt? Vädret verkar ju klart humanare. Inget snö i alla fall. Hur är människorna? Samma vänlighet som tidigare? Det religiösa inslaget verkar ju inte heller särskilt utpräglat där du befinner dig. Keep up the good work!

#10 Ingmarie - 2014-04-30 21:45:59

Vilka rakor!!! Men åh vilket roligt äventyr! Springer du andra vägar mot dina förra trips? Kommer du springa genom Albuquerque kanske? :-)

#11 Mats Liss - 2014-04-30 23:48:49

Hej Björn, ett nöje att läsa det du skriver! Du förmedlar verkligen närvarokänsla.

#12 Björn - 2014-05-01 09:12:12

Magnus: Roligt att du hörde av dig. Och visst skulle du också kunna börja springa men det är alltid lite lidande i början men så är det ju med det mesta som är nytt.
Ingmarie: Nej, New Mexico blir det inte men jag vill minnas att du varit där och gillade miljön.
Peter: Ja, det är nog lite struligare med vägvalet den här gången och följebil som jag har just nu och kommer ha senare genom Nevada och Utah har varit nödvändigt eftersom jag inte vill campa. Annars känns allt mycket bra både fysiskt och mentalt. Vädret har hittills varit på min sida, soligt, mestadels medvind och strax under 30 grader. Lite lurigt med den torra luften som gör att svetten snabbt avdunstar men det behövs stora mängder vätska. Hittills bara träffat vänligt folk, en del vattenlangare längs vägen. Riktig iakttagelse, det religiösa inslaget i Kalifornien inte särskilt framträdande även om en man idag i frukostmatsalen på hotellet bad för mig.
Mats: Tack för det!

#13 Ingmarie - 2014-05-02 22:02:10

Jag har varit i Albuquerque (nästan) oräkneliga gånger. Äääääälskar det stället. :-)


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg