Kommentarer på Dag 31: Min första medlöpare


Efter löpturen tog jag en fika på McDonalds i sällskap av Dewayne Miner. Han berättade att han var sugen på att någon gång i livet också springa ett coast to coast, nu blir det mest terränglöpning, "trail running", en mycket populär löpgren i USA och i synnerhet i Colorado.

Plötsligt hoppar en man ut i vägbanan framför mig. Det visar sig vara en av Colorados bästa långdistaslöpare. Han vill springa med mig och nu skruvas farten upp.

Det är inte ofta jag får löpsällskap. Minns jag rätt har det bara hänt tre gånger under mina coast to coast. Men idag fick jag en medlöpare och inte vilken som helst; 42-årige Dewayne Miner, från New Castle, CO. Han har i år sprungit halvmaran på 1.08, gjort milen på 30 minuter och var under skoltiden en av Colorados bästa löpare. Han och hans fru var ute och körde bil, de fick syn på mig och Dewayne grep tilfället i flykten:

-Får jag springa med dig en bit? undrade han.

Vilken fråga! Självklart fick han det. Nu kunde jag inte  längre med att springa i mitt vanliga lustempo (9-10 km/tim) utan ökade farten obemärkt till 12 km/timman och i alla backarna sprang jag. Uppenbarligen var sällskapet rena vitamininjektionen, vi pratade hela tiden, jag kände mig väldigt stark och var knappt trött efter detta "snabbdistanspass" på 8 km. För Dewayne var det knappt joggingtempo. Vad han tyckte om vår runda kan du läsa i gästboken här på bloggen.

Frihet, skönhet! Man kan inte annat än känna sig fri och lycklig när löpturen  går i ett så vackert landskap. Bilden från I 70 mellan New Castle och Glenwood Springs, i bakgrunden Coloradofloden.

Jag bor på ett väldigt flott motell (Quality Inn) alldels intill Coloradofloden. Från tredje våningen ser jag den brusande floden och iband passerar ett koltåg. Här finns ett motionsrum men tyvärr saknades just dom redskapen jag behövde.

Surfare i forsen utanför mitt motell. De lever kanske inte så farligt men det gör korna som dricker vattnet ur floden. De har inte en chans om de ramlar i och surfarna berättade att de varje år ser någon död ko flyta förbi. Klicka på bilderna för större storlek!

Dagens distans: 28 km

Keep on running!

 

 

 




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Axel - 2014-05-25 14:01:25

Milen på 30 minuter är ruskigt bra för en 42-åring...

#2 Per S - 2014-05-25 20:29:06

Björn - 28 km, är det en av dina kortare sträckor under dina Coast-to-coast? Vad är längsta respektive kortaste dagsetappen genom tiderna?

Lycka till!

#3 ed. - 2014-05-26 08:01:43

I ett annat sammanhang är kanske ordvalet "medlöpare" inte så lyckat.

#4 Björn - 2014-05-27 14:45:56

Per S: Ja, det bör vara en av de koraste. Snittet på de övriga tre coast to coasten har legat på cirka 52 km per dag. Längsta sträckan, dessutom en bergsetapp, gjordes under det första löpet, 85 km om jag minns rätt.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg