Kommentarer på Dag 37: Längsta distansen


Det var planerat att bli 66 km. Men det blev 79, min klart längsta distans under detta coast to coast. Det var dock inte längden som främst plågade mig utan en andra massa förtretligheter.

Redan innan gruvade jag mig för löpningen mellan Denver och Kenesburg. Rutten var tänkt att gå på Interstate 76, den kortaste vägen. Men efter alla avvisningar på motorvägar här i Colorado kontaktade jag polisen innan för att höra om det var tillåtet. Jag fick inget svar på mitt mejl vilket jag tycker är dåligt. I Sverige har myndigheterna en upplysningsskyldighet och måste besvara frågor från allmänheten, hur det är i USA vet jag inte men jag tror att det är liknande regler här. Jag ringde också polisen men ingen visste. Så med dom förutsättningarna vågade jag inte ta motorvägen utan de blev omvägar. Dessutom en fatal felspringning på 5 km i mörkret.

Jag förstår inte var jag fick krafterna ifrån, gårdagen var dessutom en 6-milare. Men löpningen gick väldigt bra. Troligen blir  detta den längsta etappen men 79 km är alldees för långt för en 66-åring. Allt var illa planerat från början men eftersom jag envisades med att dagsetapperna ska vara runt fem mil gick det inte att göra på annat sätt, motellen ligger inte alltid där man vill.

"Du talar med en världsrekordinnehavare i coast to coast". Det är en fras som verkar imponera på många amerikaner. Det gäller även polisen. Det är strykande åtgång på mina visitkort. Av besökarna på bloggen kommer 20-25 procent från USA, det tycker jag är roligt och ger mening åt min bror Ragnars dagliga översättningar.

Ett tag tvivlade jag på att jag skulle nå motellet i Kenesburg. Jag hade då fått punktering på bägge bakhjulen, det satt tiotals taggar från sand bugs, en lågväxande buske i vägrenarna. Dessutom regnade det. Märkligt nog tappade jag inte modet, lyckades fixa punkteringarna men frös som en hund. Myggen och en fatal felspringning mot slutet höll dock på att bli spiken i kistan.

Morgondagen blir också lång. Men nu ska jag ut på Interstate.

-Får jag springa där? frågade jag några poliser som stoppde mig idag.

-En gråzon, blev svaret.

Jag chansar.

Keep on running!

 




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Axel - 2014-05-31 10:45:18

Ja, det gäller förstås att inte bli övermodig, men snart är du i Nebraska på betydligt lägre höjd.

#2 Andre' - 2014-05-31 12:01:19

Ät mycket, ät gott & sov kungligt!

#3 Jan Suneson - 2014-05-31 15:46:55

Jag förstod att det kunde bli problem på slutet.
Håll dig på motorvägen hela tiden och chansa inte på några front roads. De är nästan bara ?dirt?. Lämna bara Interstat i Wiggins för sen mat ta tavernan eller affären.
http://goo.gl/maps/dBwrM

#4 Dan Brännström - 2014-06-01 09:15:44

Björn!
Imponerande!!!
Ler igenkännande när jag läser den amerikanska polisens svar: "En gråzon". Det är tydligen lika svårt att vara polis i USA som att vara revisor i Sverige :-)


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg