Kommentarer på Dag 46: Amerikas nya "Jesus"


"Korset" med amerikanska flaggor som Armand Young bär på under sitt coast to coast to coast väger 28 kilo (61 pund) och har över en halv miljon namnteckningar. https://www.youtube.com/user/THEBAMBOOWALK

Jag sitter på Green Café i Cozad, Nebraska och in stiger en märklig man bärande på ett kors bestående av en massa amerikanska flaggor. Han är USA:s nya "Jesus". Det visar sig att han och jag har en hel del gemensamt!

Lunchgästerna, mest pensionärer finner inget märkligt i situationen. Mannen, som presenterar sig som Armand Young och är 50 år, har under sju år med diverse avbrott gått från Los Angeles till New York med sitt kors och är nu på väg tillbaka till Los Angeles. Han gör alltså ett coast to coast to coast, ett Forrest Gump.

- Gud sa att jag skulle göra detta. Jag vill ändra världen till det bättre, säger han och verkar samtidigt lite nyfiken på vad jag håller på med efter att ha sett kärran utanför med texten Coast to Coast.

Är det en knäppskalle? Nej, snarare en idealist, en världsförbättrare. Den ena penisionären efter den andra går fram till korset som han ställt mot väggen, de gör fredstecknet, blir fotograferade, bilden läggs omedelbart ut på Facebook och de skriver sin namnteckning på flaggorna. 503 000 namn ska finnas på dessa flaggor.

Armand vill att också jag ska göra fredstecknet och bli fotograferad framför korset. Men när jag förstår att det samtidigt är en hyllning till amerikanska krigsveteraner, ja då vägrar jag. Han blir sur och säger att 99,9 procent säger ja.

Ändå har vi kanske en hel del gemensamt, att till fots ta oss över en hel kontinent. Armand berättar att han som mest gör 16 km om dagen, bor på brandstationer och får transporthjälp av brandmän och poliseskort när han går på Interstate. Det senare intresserar mig väldigt.

-Hjälper polisen dig?

-Ja, jag kan ha en polisbil framför mig och en bakom.

Hur han lyckats få dessa tillstånd är en gåta. Men uppenbarligen är krigsveteraner en dörröppnare. När jag berättar om alla mina problem med polisen på Interstate säger han:

- Du skulle ha sagt att du fått tillstånd av guvenören att springa på motorvägarna. Det går alltid hem hos polisen, dom kollar aldrig.

Ett bra tips inför ett eventuellt nästa coast to coast? Nja, avslöjas jag blir det nog fängelse ändå.

En sträcka av 2,5 mil av hwy 30 till Lexington var avstängd för genomfartstrafik. Det gällde enbart bilar men att tala om att cyklister och fotgängare kunde använda vägen var inget man upplyste om. Typiskt USA, här är dessa grupper i strykklass.

Det blir minst en dag till i min svit här på lyxhotellet i Gothenburg och jag blir erbjuden "Stevar", d vs utkörning på morgonen och hämtning efter dagens arbetspass. Skönt att inte behöva sova på brandstationer. Och framför allt bära på ett kors!

Keep on running!

 

 

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Linda - 2014-06-09 07:36:31

Sorry for all the unavoidable advertising and garbage, but for those who want to know more about Armand Young, here is a link: http://www.publicopiniononline.com/ci_23800592/6-year-nationwide-walk-kindness-draws-closer-homestretch

#2 Linda - 2014-06-09 07:37:46

P.S. Way 2 go....especially breaking the record of 45 days!

#3 Håkan - 2014-06-09 14:07:04

"99,9 procent säger ja." Inte konstigt. USA är ju världens utan konkurrens bästa land :-). Att ej vara patriot i USA är ju i stort sett ett brott - landsförräderi. Möter du mycket patriotism?

#4 Björn - 2014-06-12 07:30:25

Håkan: Ja, "vets" står högt i kurs bland befolkningen. Däremot är statens ekonomiska stöd till krigsveteraner uselt, något som debatteras flitigt.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg